Milyen okok vezethetnek duguláshoz? A felderítésben és az elhárításban is segítünk!

Milyen okok vezethetnek duguláshoz? A felderítésben és az elhárításban is segítünk!

A lakásod különböző helyiségeiben előforduló dugulások megszüntetése komoly kihívást jelenthet, ha nem tudod, hogyan kezeld őket megfelelően. A dugulások bármely ponton kialakulhatnak, legyen szó a konyháról, a fürdőszobáról vagy akár a WC-ről. Mindegyik helyiség más és más jellegzetességekkel bír a csövek és a csatornázottság szempontjából, így a dugulások megoldása is eltérő lehet.

A konyhában a zsíros szennyeződések és az ételmaradékok gyakran okoznak gondot. Ezek a lerakódások idővel összeállhatnak, és elzárhatják a lefolyót. Az ilyen jellegű dugulások megszüntetésére érdemes megelőző intézkedéseket tenni, például szűrők használatával és a zsíros anyagok elkerülésével.

Habzó anyagok és mosószer? Csatornatisztítás helyett kamerás csatornavizsgálat

A fürdőszobában a hajszálak, szappanmaradékok és egyéb kozmetikai termékek okozhatnak elzáródásokat a lefolyóban. Ezek a szennyeződések lassan, de biztosan halmozódnak fel, ami végül komoly duguláshoz vezethet. Itt is fontos a megelőzés, például gyakori tisztítással és szűrők alkalmazásával. Kevesen tudják, hogy a fürdőszobai dugulások hátterében sokszor a túlságosan sok mosószerhasználat áll, a hab és a darabos mosószer ugyanis könnyen összeáll a csőben, megágyazva a komolyabb dugulásoknak. A lefolyótisztító prevenciós céllal történő alkalmazása éppen úgy hasznos lehet, mint a kamerás csatornavizsgálat időnkénti elvégeztetése.

Teljes a dugulás a rendszerben? Itt a womás csatornatisztítás segíthet!

A vécében a legkomolyabb problémákat a nem megfelelően lehúzott tárgyak okozhatják, például nedves törlőkendők, papírtörlők vagy egyéb higiéniai termékek. Ezek az anyagok képesek szorosan összetapadni, és szinte teljesen elzárni a csatornát, ami a legsúlyosabb dugulást eredményezheti. A megfelelő használat és rendszeres karbantartás itt is kiemelt szereppel bír, de ha már beütött a baj, akkor sincs ok kesergésre. A womás csatornatisztítás elbánik bármilyen dugulással.

Gyökér-benövés: Gyakoribb, mint gondolnánk!

A különleges okok között, amelyek duguláshoz vezethetnek, megemlíthetjük az idegen tárgyakat és a rendszeren belüli strukturális problémákat. Idegen tárgyak alatt érthetők a különböző eszközök, játékok vagy bármilyen egyéb tárgy, amelyek véletlenül a lefolyóba kerültek. A strukturális problémák közé tartozhatnak a repedt csövek, a helytelenül telepített rendszerek vagy a gyökerek általi behatolás. A kertben növő fa gyökerei például gyakran keresnek utat a csatornarendszerbe, ahol tovább nőve elzárhatják az útvonalat.

Kamerás csatornavizsgálattal gyorsan fény derülhet a baj forrására!

Ezeknek a problémáknak az azonosításában és megoldásában a csatornavizsgálat nyújthat nagy segítséget. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy kamerával vizsgálják meg a rendszert belülről, így pontosan felderíthető a dugulás oka és helye. Eelkerülhetők a felesleges bontási munkálatok, és célzottan kezelhető a helyzet – ami valljuk be, igencsak megnyugtató érzés. A csatornavizsgálat során felfedezhetők az esetlegesen sérült vagy elhasználódott részek, amelyek cserére szorulhatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük