Womás csatornatisztítás: Biztos, hogy a régi rendszereknél is befutó?

Womás csatornatisztítás: Biztos, hogy a régi rendszereknél is befutó?

Régi ingatlanok. Akár sok felújítással járnak, de magukban hordozzák az idő értékét is. Néha a kedvező árak miatt döntünk mellettük, máskor a belső kialakítás ragad magával. Legyen akárhogy is, az ilyen ingatlanoknál a hozzájuk tartozó rendszerek kiemelt szereppel bírnak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy esetükben ezeknek szakemberrel történő átnézetése nélkülözhetetlen. A villanyvezetékek éppen úgy figyelmet érdemelnek, mint a szaniterekhez kapcsolódó csövek. Milyen módszert érdemes választani ez utóbbi céljából?

Womás csatornatisztítás régi ingatlanokban – érdemes?

A womás csatornatisztítás kifejezésbe lépten-nyomon belebotlunk a világhálón. A nagy nyomású vízzel történő átmosás lényege ez, hogy még a csövek falára lerakódott szennyeződéseket is eltávolítja, tehát képes arra, hogy újszerűvé varázsolja a rendszert. Ez természetesen bármilyen időtávban gondolkodva nem igaz. Elsősorban a régi ingatlanok esetében érdemes meggondolni, hogy az ilyen megoldásra essen-e a választás. Könnyen lehet, hogy a korrodált, talán már itt-ott repedt csövek nehezen birkóznának meg a magasnyomással érkező vízzel, és ettől adnák meg magukat. Nem véletlen, hogy az igazi profik elsőként kamerás csatornavizsgálattal nézik át a rendszert, és győződnek meg arról, hogy érdemes-e a womás csatornatisztítással próbálkozni. Ellenkező esetben a spirálos eszköz, a mechanikai duguláselhárítás is egyfajta opció lehet.

Néha tényleg a bontás a jó megoldás

Minden ingatlantulajdonos attól tart, hogy csak bontással hozható helyre a rendszer. Ez benne van a pakliban a régi építésű házak esetében. Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy egy felújítással rengeteg későbbi problémától kímélheti meg magát az ember. Vannak helyzetek, amikor a szakember is a csőcserét javasolja.

Megelőzés és odafigyelés

Amennyiben nem egy régi építésű, elavult rendszerrel rendelkező ingatlanról van szó, akkor remek opció lehet a womás csatornatisztítás, annak minden előnyével együtt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az akár prevenciós jelleggel is alkalmazható módszer segít a csöveket a legjobb állapotban tartani, ezzel pedig elkerülhetők a váratlan és kellemetlen meglepetések a szanitereknél. A teljes dugulás megelőzésének érdekében persze arra is javasolt ügyelni, hogy mi kerül a lefolyóba. A zsíros szennyeződéseket, az ételmaradékokat a kukába dobjuk, a toalett esetében pedig kizárólag olyan nedves törlőkendőt használjunk, amely lehúzható, és nem okoz dugulást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük