Dugulás a lakásban? Jól jön a gyors segítség!

Dugulás
Dugulás

A fürdőszoba, a konyha és a toalett otthonunk azon helyiségei, ahol a dugulás jelenségével találkozhatunk a legtöbbször. A probléma nem csak a kellemetlen szagok miatt érdemel figyelmet, hanem a szaniterek használhatóságának szempontjából is. A házilagos duguláselhárító szerek is egyfajta megoldást kínálhatnak vagy a kézi csögörény, de sok esetben bizony csak a duguláselhárító szakember nyújthat hatékony segítséget.

dugulás minden ingatlannál egyaránt jelentkezhet, hiszen főként azon múlik, mennyire figyelünk oda a lefolyók használatára, valamint azok karbantartására. Általában a zsiradék, a hajszálak, a túlzott mennyiségű tusfürdők, samponok, mosóporok és mosogatószerek okoznak dugulást, de a toalettben lehúzott higiéniai termékek, vagy a túlzott wc papír használata, amelyet csak kevés vízzel öblítünk le vagy a használt macskaalom is állhatnak a háttérben. Amint bekövetkezett a probléma, legtöbben szeretnénk mihamarabb a végére járni. Ha nem válik be a pumpálás, a boltok polcain sorakozó vegyi anyagokhoz nyúlunk, ám ezek sokszor elég drágák, és használatukkal is érdemes körültekintően bánni.

A dugulás elhárító szakemberek azt javasolják, hogy ha nem válnak be néhány alkalmazás után a vegyi anyagok, és az ecetes, szódabikarbónás, bóraxos házilagos megoldások is csődöt mondanak, akkor célszerű mihamarabb profikat hívni a duguláselhárítás feladatára. Ez nem csak a szaniterek mihamarabbi zökkenőmentes használata miatt lényeges, hanem a rendszer épségének apropóján is. A visszafelé folyó szennyvíz ugyanakkor kellemetlen szagú, sőt, fertőzéseket is terjeszthet. Legjobb, ha olyan csapat mellett teszi le a voksot, amely már jelentős tapasztalattal rendelkezik, és díjmentes kiszállással, gyors, precíz és tiszta munkavégzéssel szolgálja igényeit. Mindezen felül érdemes a megelőzésre is odafigyelnie, ugyanis ha időnként duguláselhárító anyagokkal, vagy egyszerű forró vízzel átöblíti a rendszert, úgy kisebb esélye lesz a makacs dugulások kialakulásának.