5 hasznos házilagos tipp a dugulások megszüntetéséhez

5 hasznos házilagos tipp a dugulások megszüntetéséhez

A dugulás soha nem jön jókor, főleg úgy, ha szakembert kell hívni a megszüntetéséhez. Mielőtt azonban a lakóhelyeden tevékenykedő profit tárcsázod, érdemes néhány házilagos módszerrel megpróbálkozni annak érdekében, hogy olcsóbban kihozható legyen a duguláselhárítás.  Összegyűjtöttünk 5 tippet, amely segít elkerülni vagy megszüntetni a dugulásokat házilagos módszerekkel, alapanyagokkal.

1. Sok múlik a prevención! A kamerás csatornavizsgálat segít felismerni a bajt!

Fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk meg a lefolyókat, és használjunk szűrőt csapoknál, a kádban, a konyhai mosogatóban, ezzel megelőzve a szennyeződések lerakódását és a dugulások kialakulását. A kamerás csatornavizsgálat időnkénti elvégzésével elejét vehetjük a dugulásoknak, a lerakódások okozta helyzeteknek.

2. Mit használjunk duguláselhárításhoz?

A második tipp az egyszerű házi praktikák alkalmazása. Például használhatunk forró vizet, ecetet és szódabikarbónát a lefolyók tisztítására. Rendkívül hatékonyak lehetnek a természetes összetevőkből készült tisztítószerek a dugulások megszüntetésében.  A speciális duguláselhárító szer, a lefolyótisztító mindig jó szolgálatot tesz a háztartásban, hiszen ez rendszerint könnyedén feloldja a dugulásokat.

3. Zsírt a WC-be? Soha!

Ugyan az ingatlanhoz tartozó rendszerek elzsírosodása idővel kivédhetetlen tény, de a lefolyók és a szaniterek megfelelő használatával kitolható ez az időszak. A zsír lerakódása gyakori okozója a dugulásoknak. A zsíros ételeket, a használt olajat soha ne a WC-be öntsük, hanem a kukában, valamint a leadóhelyeken szabaduljunk meg azoktól.

4. A megfelelő WC papír használata is fontos lehet

Nem mindegy, milyen típusú WC-papírt használunk. Válasszunk olyan terméket, amely könnyen lebomlik, így megelőzhetjük a WC dugulások kialakulását. Persze mit sem ér az odafigyelés, ha a toalettet egyfajta szemetesként használjuk, és minden darabos szennyeződéstől ott szabadulunk meg. Ugyan a nedves WC papír nem jelenthet gondot a rendszernek, viszont a nedves popsitörlők már sokkal inkább. A női higiéniai termékeknek helyezz egy szemetest a helyiségbe, megelőzve, hogy azok a toalettben landoljanak.

5. Vedd észre, ha szakembert kell hívni!

Ha a dugulás túl nagy vagy bonyolult, ne húzzuk az időt, és hívjunk szakembert. Az időben történő beavatkozás megelőzheti a további gondokat és a velük járó költségeket. A kamerás csatornavizsgálat lehetőséget teremt arra, hogy a helyreállítás célirányosan történjen.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megelőzés és a rendszeres karbantartás fontosságát. Ha úgy érzed, hogy a dugulás mélyebben van és makacs helyzetet hozott, akkor érdemes kamerás csatornavizsgálat mellett dönteni. Ez a módszer lehetővé teszi a szakembereknek, hogy pontosan lássák, mi okozza a dugulást, és ennek megfelelően, hatékonyan kezeljék azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük