Csatornatisztítás használt ingatlanvásárláskor – miért hasznos?

2023. 03. 3.

Az elmúlt hónapok elképesztő inflációs környezete egyértelműen rányomta bélyegét a háztartások kiadásaira. Mindenki ott farag le, ahol tud. Az élelmiszerüzletek forgalma éppen úgy visszaesett, mint a hitelintézetek ajánlatai iránti érdeklődés. Ha lakásvásárlásról is van szó, akkor sokan igyekeznek a költséghatékonyabb megoldás mellett dönteni, ami esetünkben a használt ingatlan. Persze mindenki szeretne újépítésű házban újrakezdeni, de ez gyakran csak hitellel és annak jelenleg rendkívül magas költségeivel lehetséges. Ellenben a használt ingatlan minden tekintetben elérhetőbb áron megvásárolható.

Csatornatisztítás preventív jelleggel

Korszerűsítés, javítás, felújítás- jobb, ha megbarátkozol ezekkel a fogalmakkal, ha a használt ingatlant szabnád egyéni igényeidre. Van azonban valami, amire talán nem is gondolnál, ám a későbbi kényelmed nagymértékben elősegíti. Igen, nem más ez, mint a nedves helyiségekhez tartozó rendszerek átjárhatósága. A csatornatisztítás és a duguláselhárítás rendszerint csak akkor jut az emberek eszébe, ha már baj vaj. Az átjárhatatlan rendszer dugulásokkal mutatja meg magát, és szakember nélkül aligha hárítható el a makacs dugulás.

Elzsírosodás, eltömődés, dugulás

Nem véletlen javasolják a szakemberek a csatornatisztítás lehetőségét akár preventív jelleggel is. A kamerás cső-és csatornavizsgálat korszerű eszköz, amivel a rendszer minden négyzetcentimétere átnézhető. A kamerával felszerelt száloptikás eszközt úgy választja meg a szakember, hogy a csövek vastagságához igazodjon. Az elkészült felvétel visszanézhető, így minden sérülésre, esetleges meghibásodásra, vagy egyszerűen a dugulást okozó problémákra fény derülhet. A régi ingatlanoknál számítani kell a rendszer elzsírosodásával is, ezért nagyon hasznos, ha szakember vizsgálja át azt. A csatornatisztítás nem csak a talaj alatti és a beépített rendszerekben jön jól, hanem a névből eredően az ingatlanokra felszerelt csatornák esetében sincs ez másként.

Az ereszben rengeteg szennyeződés halmozódhat fel. Nem ritka, hogy évek múlnak el, mire az ingatlantulajdonos rájön, hogy a takarítással foglalkozni kellene. A lehulló falevelek, az élősködők, a szél fújta por és egyéb szennyeződések megakadályozhatják, hogy az esőzések során lehulló csapadék szépen távozzon onnan. A megfelelő szakemberek abban is segíthetnek, hogy a néha bizony magasan levő ereszcsatorna újra tisztán szolgálja feladatát.

A csatornatisztítás hozzáértést és megfelelő eszközöket követel meg, hasznos tehát, ha akár prevenciós jelleggel, akár a felmerült gondok esetén szakemberre bízod a teendőket. Időt, energiát, stresszt és anyagiakat is megspórolhatsz ilyen módon.

Archívum

Telefon:

+36 70 7755 190

E-mail:

info@dugulaselharitast.hu
Duguláselhárítás logo

ADATVÉDELMI

BLOG

ÁRAK