Duguláselhárítás Agárd: 3 fontos tudnivaló a házi megoldásokhoz

duguláselhárítás Agárd

A duguláselhárítás Agárd ingatlanjaiban is bármikor szükségessé válhat. A tévhitekkel ellenben nem csak a régi ingatlanoknál fordulhat elő, hiszen a helytelen szaniterhasználat bárhol duguláshoz vezethet. A szakemberek véleménye megegyezik abban, hogy a túl sok mosópor használat, a hajszálak, az ételmaradékok gyakran vezetnek makacs dugulásokhoz. Arról nem is beszélve, ha női higiéniai termékek, használt macskaalom vagy nedves törlőkendő kerül a toalettbe. Ha viszont már bekövetkezett a baj, akkor cél a mihamarabbi helyreállítás. Hogyan lehetséges ez házilag?

1. WC pumpa, ahogy még nem láttad

A WC pumpát mindenki ismeri. A fürdőszobák és a toalettek elmaradhatatlan elemei, ám alapesetben alig van rá szükség. Leginkább akkor nyúlunk utána, ha a dugulás kisebb vagy nagyobb problémájával szembesülünk. Valahol titkon mind reméljük, hogy egy egyszerű pumpálással újra átjárható lesz a rendszer. A tapasztalatok azonban nem mindig támasztják ezt alá. A duguláselhárítás Agárd ingatlanjaiban is megszüntethető azonban az úgynevezett magas nyomású WC pumpával. Az eszköz egy hagyományos pumpára hasonlít, viszont felső részén pumpálni lehet egy kerékpár pumpához hasonló módon, s így akár a makacs dugulásoknak is búcsút lehet mondani.

2. Vegyi anyagok? Nem mindig válnak be!

Ha dugulások, akkor sokan azonnal a vegyi anyagok széles választékára gondolnak, melyek az üzletek polcain sorakoznak. A kérdés csupán az, hogy milyen márkát, fajtát válasszunk, és egyáltalán beváltja-e majd ez a hozzá fűzött reményeket. Nem mindegy az sem, milyen jellegű a dugulás. Vannak helyzetek, amikor a szifon kitisztítása elegendő. Ez azonban a toalett, vagy a kád esetében nem lehetséges. Ilyenkor a granulátumoktól, folyékony duguláselhárító anyagoktól várják a legtöbben a csodát.

3. Házi csőgörény? Óvatosan vele!

A profik által használt speciális lefolyótisztító eszköz, amit sokan csak csőgörényként ismerünk, ma már házi használatra is elérhető. Fontos viszont tisztában lenni azzal, hogy ha nem ismered a cső paramétereit, akkor akár nagyobb bajt is okozhatsz, mint amennyi haszonnal járna a házi próbálkozás. A duguláselhárítás Agárd területén is lehetséges profi közreműködéssel, így ha nem bajlódnál magad, akkor hasznos már az első sikertelen próbálkozás után szakemberre bízni a rendszer átjárhatóvá tételét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük