Duguláselhárítás Agárd: egyszerű megoldások, átjárható lefolyók

Duguláselhárítás Agárd

A dugulások bármikor előfordulhatnak, megnehezítve ezzel a hétköznapokat. A tapasztalatok szerint általában nem is számítunk rájuk, és a legtöbben úgy vélik, helyesen használják a szanitereket. Ez egészen addig így van, míg fel nem üti a fejét az első dugulás. Ekkor aztán azonnal ráérezhetünk, hogy milyen problémás is tud lenni, ha valamelyik szaniter nem használható optimálisan. Ha csak a csapokról van szó, akkor a szifon tisztítása megoldást kínálhat, de a fürdőkád vagy a toalett esetében már korántsem ennyire egyszerű a helyzet. Vagy mégis? A titok abban rejlik, hogy tudd, mihez érdemes nyúlni dugulás alkalmával, s ez akkor is így van, ha a duguláselhárítás Agárd ingatlanjaiban válik aktuálissá.

Duguláselhárítás Agárd: egyszerűségben az erő?

WC pumpa. Minden toalettben megtalálható, de sokan az egyéb nedves helyiségekben is tartanak egyet, felkészülve az esetleges dugulásokra. Ez utóbbiak ugyanis bármikor, bármelyik ingatlanban előfordulhat. Ugyan a szaniterek helyes használatán sok múlik, de akár magától is elzsírosodhat a rendszer, ami főként a múló időre vezethető vissza. A használt ingatlanokban tehát megéri időnként átnézetni a rendszert szakemberrel, így azonnal kiderülhet, ha dugulást, vagy esetleg csőtörést okozó helyzettel van dolgunk. Ne feledd, a megelőzés egyszerűségében erő rejlik, csakúgy, mint a pumpa használatában dugulás esetében.

Mit tud a pumpa?

Egyszerű a kérdés, a választ azonban azok tudják igazán, akik a korszerű, magas nyomással dolgozó pumpát ismerik. Ez is a WC pumpa szerepét látja el, de teszi ezt úgy, hogy közben jelentősen nagyobb hatékonysággal alkalmazható. Az eszköz alulról a klasszikus WC pumpára hajaz, felül viszont a kerékpár pumpához hasonló kialakítással rendelkezik. Ennek köszönhetően elképesztő eredményességgel alkalmazható, és akár a darabos szennyeződések is eltávolíthatóak vele a rendszerből. A tapasztalatok szerint ugyanis ez utóbbiak tehetőek rendszerint felelőssé a dugulásokért.

Szifontisztítás egyszerűen

A duguláselhárítás Agárd térségében is napi rendszerességgel válik szükségessé. Sok esetben azonban a csapok valamelyike az érintett. Ilyenkor még csak nagy műszaki érzék sem kell ahhoz, hogy szétszereljük a szifont, és kitisztítsuk. Ezzel az egyszerű művelettel akár újra átjárható lesz a rendszer. Hasznos választás a lefolyószűrő használata, ami megakadályozza, hogy például az ételmaradékok a lefolyóban landoljanak. A konyhai zsiradék és ételmaradékok mellett a hajszálak és a túl sok habzó alapanyag használata sem szerencsés a dugulások megelőzésének szempontjából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük