Duguláselhárítás és ami mögötte van

duguláselhárítás és ami mögötte van

A dugulás bármelyik ingatlanban felütheti a fejét, a megoldás azonban korántsem biztos, hogy azonnal érkezik.

Lássuk, mit csinál az átlag háziasszony, ha eldugult a lefolyó!

Az üzletekben minden korábbinál szélesebb választékban elérhetőek a vegyszerek, melyek a makacs dugulásokkal is elbánnak- legalábbis a szlogenek szerint. A gyakorlatban azonban gyakran bebizonyosodik, hogy a duguláselhárítás sokszor nem is olyan könnyű, mint azt elsőre hisszük.

Nem véletlen, hogy egyre többen vannak úgy vele, inkább költenek a szakember segítségére, mintsem maguk bajlódnak a pumpálással és a bőrre is veszélyes vegyi anyagokkal. A kamerás cső-és csatornavizsgálat remek segítőtársnak bizonyul akkor, ha a rendszert szeretnék a profik feltérképezni. Alkalmazásával az apró repedésekre is fény derülhet, így akár nagyobb baj is megelőzhető ilyen módon. A dugulás helyének és jellegének megismerésével, az ideális módszerrel hárítható el a probléma, így újra átjárhatóvá válik a lefolyó.

Ugyan a legtöbbször a klasszikus dugulás áll a visszafelé folyó szennyvíz hátterében, de előfordulhat csőtörés is. Ez utóbbinak egyértelmű jelei mutatkoznak meg. Ha tehát a falon nedves foltok jelennek meg, indokolatlanul magas a vízfelhasználás ellenértéke, vagy a toalettből jön folyton vissza a szennyvíz, akkor célszerű csőtörésre gyanakodni, és mihamarabb profikra bízni a helyreállítást. Nem ez az a terület, amin érdemes spórolni, hiszen az ingatlan kényelmes használata múlhat a szaniterek és a lefolyók állapotán. A megfelelő szakemberek gyorsan és hatékonyan végzik el a duguláselhárítást, ráadásul a helyszínt is kitakarítva hagyják maguk után.

Ajánlott a prevencióra is hangsúlyt helyezni, ugyanis a szaniterekre való odafigyeléssel és tisztításukkal elkerülhetővé válik a sürgős duguláselhárítás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük