Duguláselhárítás Nadap: ez az átjárhatatlan lefolyók 4 legfontosabb hátránya!

Anélkül, hogy pesszimista hozzáállással közelítenénk a téma felé, érdemes tisztában lenni a dugulások hátulütőivel. Ha nem folyik le a szennyvíz, folyton pumpálással tudod csak szinten tartani a szaniterek működését, akkor bizony meggondolandó, hogy profikra bízd a duguláselhárítás feladatát. Nem találod a megfelelő profikat? Esetleg a plusz költségektől tartva igyekszel magad megoldani a feladatot? Számos oka lehet annak, hogy a duguláselhárítás Nadap ingatlanjaiban otthoni módszerekkel történik. Ilyenkor azonban mindig gondold végig azokat a negatívumokat, melyek a használhatatlan lefolyóval együtt járnak. Cikkünkben ezeket vesszük sorra, megkönnyítve talán ezzel a döntést, hogy valóban hatékony módszer, profi segítség mellett tedd le a voksod.

1. Használhatatlan a teljes ingatlan?

A dugulás elsőszámú hátránya az, hogy akár a teljes ingatlan használhatóságára rányomja bélyegét. Míg a konyhai szanitereknél a szifon kitisztítása segíthet a rendszer átjárhatóvá tételének érdekében, de a kád dugulásakor gyakran csak a szakember közreműködése jelenthet előrelépést. A toalett visszatérő, vagy állandósuló dugulása szinte biztosan profi hozzáértésért kiált. Alapvetően elmondható, hogy a szaniterek a nedves helyiségek optimális kihasználtságát szolgálják, és ha bármilyen fennakadás adódik velük, az az otthon kényelmére tuti, hogy rányomja a bélyegét.

2. Bűz és szennyeződések

A szennyvíz, a visszafolyó szennyeződések szinte mindig bűzzel jár. Különösen igaz ez akkor, ha a toalettről van szó. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a pumpálással csak romolhat a helyzet. Igazán akkor nagy a baj, ha kerti gyökérbenövés következtében folyik vissza a szennyvíz, általában a nagyobb esőzéseket követően. Ilyenkor szinte biztosra mondható, hogy a földben fekvő csövek valamelyike elrepedt, eltört, és az érintett területen keresztül bekúsztak a növények gyökerei a rendszerbe. Ilyenkor kizárólag a csőszakasz cseréje jelenthet megoldást.

3. Mi rejlik a mélyben?

Használt ingatlant vásároltál? Régi építésű házban élsz, és szeretnéd tudni, milyen állapotban vannak a hozzá tartozó csövek? Az ingatlan kényelmes és biztonságos használhatósága kapcsán korántsem mindegy mindez, ezért érdemes akár szakember segítségét kérni a prevenció érdekében. Ne feledd, a bajt jobb megelőzni, mint utólag hirtelen kapkodni! A kamerás cső- és csatornavizsgálat segítsége nyújt abban, hogy a legapróbb repedésekre is időben fény derüljön. A duguláselhárítás Nadap ingatlanjaiban is megelőzhető, érdemes erre anyagi forrásokat szánni.

4. Fókuszban a prevenció

A prevenció nem csupán arról szól, hogy milyen állapotban van a rendszer, hanem a mindennapi szaniterhasználat is figyelmet érdemel. A duguláselhárítás Nadap térségében sem egyértelműen szükséges, ehhez viszont nélkülözhetetlen a tudatosság és a toalett, a csapok és az egyéb szaniterek körültekintő használata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük