Duguláselhárítás Sukuró: ezekre a jelekre figyelj!

Duguláselhárítás Sukuró: ezekre a jelekre figyelj!

Kevés bosszantóbb dolog létezik annál, mintha az ingatlanhoz tartozó lefolyók eldugulnak. A tapasztalatok szerint a háttérben gyakran a nem megfelelő szaniterhasználat áll, de nem mehetünk el a rendszer természetes elzsírosodása miatt sem. A szakemberek rendszeresen felhívják a figyelmet arra, hogy az új építésű ingatlanokban is gyakran előfordulhat dugulás, így ezek esetében sem mindegy, mi kerül a lefolyóba. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy milyen jelek érdemelnek mindenképpen figyelmet a dugulásokkal kapcsolatban.

A visszatérő dugulások szakemberért kiáltanak

A duguláselhárítás Sukoró térségében is bármikor szükségessé válhat. Ha azonban racionálisan nézzük a témát, láthatjuk, hogy a legtöbb háziasszony elsőként a pumpálással és a vegyi anyagokkal próbálkozik. Sokan szeretnék elkerülni, hogy szakembert kelljen hívni, pedig gyakran éppen ez lehet a megfelelő választás. Ha a dugulások időről-időre visszatérnek, és hiába a duguláselhárító vegyi anyagok, mégis használhatatlanok a lefolyók, akkor bizony célszerű profikhoz fordulni.

Nedves falrészek, túl magas vízdíjak?

Ezeknél árulkodóbb jele aligha lehetne annak, hogy csőtöréssel van dolgunk. Ilyenkor a házilagos megoldások feleslegesek, hiszen a bontással járó munkálatot mindenképpen szakemberre kell bízni. Jó hír azonban, hogy a kamerás cső-és csatornavizsgálatnak köszönhetően a csőtörés vagy csőrepedés pontos helye behatárolható, így célirányosan történhet a bontás. Mielőtt azonban azt hinné, hogy vagyonokba kerül majd mindez, gondolja át alaposan, melyik csapat mellett teszi le a voksot. A korrekt árajánlat nélkülözhetetlen akkor, ha csőtörés helyreállításáról van szó.

Visszafolyó szennyvíz a toalettben? A baj a kertben keresendő!

Sokan nem is gondolnák, hogy a dugulás oka akár az ingatlanon kívül is lehet. Tipikusan ilyen eset, amikor a toalettből esőzések után visszafelé folyik a szennyvíz. A háttérben a kerti cső repedése, törése állhat. A gyökérbenövés, mint kiváltó ok, gyakoribb, mint hinnénk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyenkor a csövek repedésein a nagyméretű növények gyökerei bekúsznak, majd idővel szétfeszítik a csövet. A megoldás az érintett rendszer cseréje, és ha van rá mód, akkor az érintett növény áttelepítése. A duguláselhárítás Sukuró területén is megvalósítható ilyen módon, profik közreműködésével.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük