Duguláselhárítás Százhalombatta: 3 tipp, hogyan tartsd rendben szanitereidet

Megelőznéd a bosszantó dugulásokat? Elkerülnéd azokat a helyzeteket, amikor órákig kell bajlódni a duguláselhárító készítmények alkalmazásával? Attól tartasz, hogy csak bontás árán oldható meg a helyzet? Sokak számára ismerős lehet az eldugult lefolyó, ami akár az egész ingatlan kényelmére is rányomhatja a bélyegét. Mi a teendő ilyenkor? Sokan a duguláselhárító vegyi anyagokra esküsznek, mások a természetes ecettel és szódabikarbónával próbálkoznak. A duguláselhárítás Százhalombatta területén is megoldható profi segítséggel. Ugyanakkor a megelőzés is figyelmet érdemel, ehhez igyekszünk most néhány hasznos tanáccsal szolgálni.

1. Nem csak a vízkőoldás a fontos!

A vízköves szanitereknél csak az eldugult szaniter a rosszabb. Nem véletlen, hogy a vízkőoldás heti elvégzésén túl arra is érdemes hangsúlyt helyezni, hogy a dugulásoknak elejét vegyük. Ezt természetesen a helyes használattal tehetjük meg legkönnyebben, de a rendszernek forró vízzel átöblítése, vagy például az időnként duguláselhárító készítmény alkalmazása is hasznos lehet. Prevenciós céllal az ecet és a szódabikarbóna is remek választásnak bizonyul, s főként a természetes megoldások kedvelői teszik le mellettük szívesen a voksukat.

2. Tisztítsd a szifonokat is!

A csapok esetében annyival könnyebb dolgod van, hogy ha szifonokat is rendszeresen tisztítod, akkor kisebb eséllyel fordulnak elő dugulások. A hajszálak, darabos szennyeződések ugyanis gyakran csak a szifonig jutnak, ott megülnek, és egy gyors szétszerelést követően hamar el is távolíthatóak azok. Ezzel megelőzheted, hogy lentebb jussanak a darabos szennyeződések, és komolyabb dugulást okozzanak. Egy vödörre mindenképp szükséged lesz, és a gumikesztyű sem fog ártani a „piszkos munkához”. Minden mozzanata megéri azonban, hiszen a rendszer így sokkal átjárhatóbb lesz, mint a szifontisztítás előtt.

3. Célkeresztben a rendeltetésszerű használat

Hiába azonban minden megelőző tevékenység és tisztítás, ha elfeledkezel arról, hogy miként kell helyesen használni a szanitereket. Ne engedd le az ételmaradékokat, a használt olajnak is a szemetesben van a helye, és a toalett sem egyfajta mindent elnyelő szemétlerakó. A kényelem és a lustaság helyett érdemes a tudatos döntéseket fókuszba helyezve, ezzel elkerülve a makacs dugulásokat.

A duguláselhárítás Százhalombatta területén is lehetséges profikkal, így ha mégis felütötte volna fejét a baj, akkor azonnali segítséget találhatsz. A mai kor embere számára nem mindegy ugyanis, mennyit kell foglalkoznia a rendszer átjárhatóvá tételével, ráadásul arra sincs garancia, hogy ez önerőből sikerülni fog.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük