Duguláselhárítás Tabajd – nem mindegy, hogyan mosogatsz!

2022. 12. 19.

Ha van olyan terület a háztartásban, ahol a megelőzés kiemelt jelentőséggel bír, akkor a dugulások tipikusan ilyennek bizonyulnak. Arról van szó, hogy a szaniterek megfelelő, körültekintő használatával elejét vehetjük annak, hogy a duguláselhárítás Tabajd ingatlanjaiban szükségessé váljon. Kár lenne azt gondolni, hogy az új építésű ingatlanok kivételt képeznek, és ott nem lehet baj a szaniterekkel. Minden esetben a használati szokásokon múlik a dolog, s ehhez a régi építésű házaknál még hozzájöhet a rendszer elzsírosodásának kockázata.

A lakásban a nedves helyiségek, a fürdőszoba, a toalett és a konyha rendszeres használatban vannak. Cikkünkben most kifejezetten a konyhai mosogatókat vesszük górcső alá. A duguláselhárítás Tabajd területén gyakran éppen azért válik aktuálissá, mert a lefolyóban mindenféle darabos szennyeződést leengedünk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokszor még a lefolyószűrő használata sem elegendő, hiszen tulajdonképpen egy mozdulattal eltehetjük az útból annak érdekében, hogy a szennyeződésektől gyorsan megszabaduljunk. Valljuk be, mindannyian tettünk már ilyet. Nem főben járó bűn, de ha rendszeressé válik a dolog, akkor érdemes számolni a dugulással és annak kellemetlenségeivel.

Tisztítsuk a szifont!

Fontos tudni, hogy amennyiben a csapoknál szembesülünk dugulással, s így például a konyhai csapnál, akkor az eszeveszett pumpálás mellett gondoskodjunk a szifon kitisztításáról is. Ez nagy előnye annak, ha a csapok az érintettek. A toalett vagy a fürdőkád esetében ilyenre esély sincs, tehát megéri a szifont tisztítását elvégezni- akár preventív jelleggel is. Nem kell műszaki zseninek lenni a szétszereléshez, de azért arra figyelj, hogy mit honnan veszel el. Egy vödörre, gumikesztyűre is szükséged lesz, és jobb, ha némi bűzre is felkészülsz. Ez legyen azonban a legkevesebb! Könnyen lehet, hogy már a szifon tisztává varázsolásával búcsút mondhatsz a dugulásoknak.

Mitől dugul el a konyhai lefolyó?

Mint említettük már, az ételmaradékok vezető helyet foglalnak el a bűnösök listáján. Persze nem mehetünk el a zsiradék mellett sem, amiből adódik bőven még egy alapnak számító, napi mosogatás során is. A maradékoktól szabadulj meg a szemetes segítségével, hidd el, így is bőven akad kockázati tényező. Soha ne hideg vízzel mosogass, még az energiatakarékosság jegyében sem éri meg azt kockáztatni, hogy a zsiradék azonnal letapadjon a rendszer falán. A lefolyószűrőnek jól tudod a helyét, és ügyelj arra is, hogy csak a szükséges mennyiségű mosogatószert használd. Az erősen habzó alapanyagok ugyanis hajlamosak arra, hogy akadályt képezzenek a rendszerben, és itt az apró szennyeződések már könnyen fennakadnak.

A duguláselhárítás Tabajd konyháiban is megoldható egyszerűen, főleg akkor, ha időnként forró vízzel átöblíted a rendszert. Használhatod a jól bevált ecet és szódabikarbóna kettősét is, ezek preventív jelleggel kiválóan megállják a helyüket.

Archívum

Telefon:

+36 70 7755 190

E-mail:

info@dugulaselharitast.hu
Duguláselhárítás logo

ADATVÉDELMI

BLOG

ÁRAK