Duguláselhárítás Tárnok: Tudtad, hogy a probléma a kertben is lehet?

Duguláselhárítás Tárnok: Tudtad, hogy a probléma a kertben is lehet?

A duguláselhárítás Tárnok területén is gyakran előforduló probléma. A tapasztalatok alapján nem csupán a régi építésű ingatlanokban fordulhat elő, de tény, hogy esetükben gyakrabban. Ezért már csak a rendszer kivédhetetlen elzsírosodása is felelőssé tehető. Ha azonban a dugulásokra gondolunk, akkor a legtöbben a szaniterekből visszafelé folyó szennyvízre asszociálunk. Fontos pedig tisztában lenni azzal, hogy a probléma forrása akár a kertben is leledzhet.

Óvatosan a kertépítéssel!

A kertépítés során sokan méretes bokrokkal, örökzöldekkel kívánják az otthont övező környezetet szebbé varázsolni. Arra azonban már kevesen gondolnak, hogy a kertépítés akár a szaniterek optimális működését is befolyásolhatja. Hogyan? Nem más a ludas, mint a földben levő vezetékek. Használt ingatlan vásárlásakor rendszerint nem vagyunk tisztában azok húzódási vonalával, de még az újépítésű ingatlanoknál sem mindig. Pedig nagyon fontos lenne, hogy ezeket figyelemmel kövessük, és a növények telepítését azoktól távolabbra ütemezzük.

A gyökérbenövés a felelős

A tapasztalatok szerint idővel a csövek repedésein bekúszhatnak a gyökerek, majd ott táptalajra lelve akár évekig növekedhetnek. Mi ennek a vége? Nem más, mint a sokak által rettegett csőtörés. Ha ez az ingatlanon belül történik, akkor az átnedvesedett falak, a szivárgó víz hangja általában felhívja rá a figyelmet. A kerti csőtörések viszont akkor mutatják meg igazán méregfogukat, ha esőzésekre kerül sor. Ekkor ugyanis a vezeték tartalma elindul az esővízzel visszafelé, a lakás irányába. A toalettből ilyenkor visszafolyó szennyvíz nem csak rengeteg bosszúságot okoz, hanem az otthon higiéniájára, használhatóságára is hatással van.

Bízd profikra a feladatokat!

S hogy mit tehetünk, ha beütött a baj? Nos, ilyenkor nincs más választás, mint a cső cseréje. Ahhoz azonban, hogy a probléma konkrét helyével tisztában legyünk, nélkülözhetetlen a szakember közreműködése. A dugulások és csőtörések esetén egyaránt használatos kamerás cső-és csatornakamerázás hozzájárul ahhoz, hogy célirányosan történjen a helyreállítás.

S hogy kihez érdemes fordulni akkor, ha a duguláselhárítás Tárnok területén válik aktuálissá? A megbízhatóság nélkülözhetetlen, s erre a korrekt árajánlat, a pontos visszahívás, megjelenés jelentheti az elsődleges garanciát.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük