Duguláselhárítás ünnepnapokon- Előzd meg a dugulást segítségünkkel!

eldugult lefolyó

Megelőzés. A szót leginkább az egészségi állapottal összefüggésben halljuk, holott az élet más területein is kiemelt jelentőséggel bír az. Ha odafigyelsz a Téged körülvevő dolgokra, akkor jó eséllyel megelőzheted a nagyobb bajt és a vele járó költségeket. Bár az egészség megfizethetetlen, de ha például az otthonnal kapcsolatos feladatokról, elvégzendő munkákról van szó, akkor érdemes górcső alá venni azt is, hogy mennyit spórolhatsz, ha ügyelsz a prevencióra.

A kényelmes otthon nem csupán a lakberendezésben és az erre elköltött milliókban mutatkozik meg, hanem az ingatlan komfortos használhatóságában is. Az egészet boríthatja egy eldugult WC, amiben meg sem mozdul a feltört szennyvíz. Ez például tipikusan az a helyzet, amikor a duguláselhárítás ünnepnapokon is szükséges lehet – kerüljön akármennyibe is.

Ne mindent a lefolyóba!

Leginkább csak a legszükségesebb dolgokat. A használt macskaalomnak és az ételmaradékoknak a kukában van a helyük. A női higiéniai termékek se landoljanak a toalettben. A kuka hiányából adódó kényelmetlenségek könnyen elkerülhetők azzal, ha ebbe a helyiségbe is teszel egy kisméretű szemetest.

A WC nem szemetes, mint ahogy a konyhai lefolyó sem az! A lefolyószűrő használata alap, a baktériumok elkerülésének érdekében pedig érdemes azt a mosogatás gyakoriságának függvényében cserélni. Célja természetes az, hogy az ételmaradékok ne a lefolyóban végezzék, a zsiradékkal együtt makacs dugulást okozva. A maradékot kapard a szemetesbe, s csak ezt követően kerüljenek a tányérok a mosogatóba.

Duguláselhárítás ünnepnapokon?

A helyzettől sokan már csak a várható költségek miatt is tartanak. Tényleg egyszerűbb, ha a hajszálakat kiszeded a lefolyóból, és csak annyi habzó alapanyagot használsz akár a mosáshoz, akár a tisztálkodáshoz, amennyi ténylegesen indokolt. Tudtad, hogy a dugulásoknak gyakran éppen ez a hab képez melegágyat?

A duguláselhárítás ünnepnapokon is megoldható, de érdemes olyan szakembert hívni, aki lakóhelyeden tevékenykedik, és köztudottan elérhető akár a hosszú hétvégéken, ünnepnapokon is. A rendszer elzsírosodásából fakadóan ugyan akkor is előfordulhat dugulás, ha mindent helyesen teszel, de ilyenkor általában fokozatosan jelentkezik a probléma, amit időben észre kell venni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük