Duguláselhárítás Velence- 3 tipp az átjárható lefolyókért

Duguláselhárítás Velence- 3 tipp az átjárható lefolyókért

Dugulások, visszafolyó szennyvíz, bűz és szennyeződések? Egyik sem hangzik túl jól. Tény pedig, hogy ilyen helyzetekkel bárki találkozhat otthonában. Míg a régi építésű ingatlanok esetében a rendszer elzsírosodása okozhat problémát, addig az új építésű házak esetében gyakran a szaniterek nem megfelelő használata áll a háttérben. Cikkünkben sorra veszünk néhány olyan tanácsot, melyeket érdemes megfogadni, ha szeretnéd elkerülni a dugulások jelentette bosszúságot.

1. Ismerd meg a lehetséges problémákat!

Használt ingatlant vásároltál? Érdemes szakember segítségével átnézetni a rendszert. Könnyen lehet, hogy gyökérbenövések, apró repedések már jelen vannak, így ha ezekről időben tudomást szerzel, akkor a nagyobb meghibásodások elkerülhetővé válnak. A profik kamerás cső-és csatornavizsgálattal járnak a dolog végére. Ez egyébként akkor is hasznos választásnak bizonyul, ha a duguláselhárítás Velence térségében válik aktuálissá.

2. Fókuszálj a megelőzésre!

Megelőzés. Számtalanszor hallani róla, és a legkönnyebb valóban az, ha elejét vesszük a problémáknak. De hogyan tehetjük ezt meg a lefolyók, szaniterek esetében? Gondoltál már arra, hogy a zsiradék, a darabos szennyeződés nem jó helyen van a konyhai szaniterben vagy például a toalettben? Ezek nem egyfajta mindent elnyelő szemetesek, éppen ezért inkább a szemetesbe dobd a használt macskaalmot, a nedves törlőkendőket és az ételmaradékokat. Ha rendeltetésüknek megfelelően használod a szanitereket, a rendszer sokáig átjárható marad.

3. Tisztítsd ki a szifont!

A csapok esetében a dugulások gyakran a szifon kitisztításával megoldhatóak. Ez az a része a rendszernek, ahol a szennyeződések megakadhatnak, és innentől fogva nehezebben folyik majd le a víz. A duguláselhárító vegyi anyagok is segítséget nyújthatnak, de ha szétszereled a szifont, kitisztítod azt, majd kifogástalanul szereled össze, azzal is megakadályozhatod a további dugulásokat. S ha már a szaniterekről esett szó, akkor fontos, hogy csak annyi habzó anyagot használj, amennyire tényleg szükség van. A duguláselhárítás Velence ingatlanjaiban gyakran éppen a túl sok mosóporhasználat és az ebből fakadó lerakódások miatt válik szükségessé. Figyelj a szaniterekre, és a rendszer tökéletes funkcionálással hálálja meg azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük