Dugulások télen – mi áll a háttérben? Duguláselhárítás Ráckeresztúr területén

A téli hónapokban rendszerint a fűtéssel vagyunk elfoglalva, és igyekszünk megteremteni az otthon melegét. Ilyenkor háttérbe szorulnak az olyan munkálatok, melyek a szaniterek optimális működését segítik elő. De vajon tényleg ez okozza a téli dugulásokat? Mire érdemes hangsúlyt helyezni akkor, ha kint tombol a hideg, bent pedig a dugulás kellemetlenségeivel szembesülünk?

Megváltozott szokások

A duguláselhárítás Ráckeresztúr térségében is gyakran éppen azért válik szükségessé, mert megváltoznak télen a szaniterhasználati szokások. A fürdőszobában a hosszas zuhanyozás, a meleg kádfürdők központi jelentőséggel bírnak, hiszen másra sem vágyik az ember átfázva, mint ezek megélésére. Ilyenkor a hajszálak, zsiradékok fokozott mennyiségben kerülnek a rendszerbe, ami könnyen maga után hozza a makacs dugulásokat. A konyhai sütés-főzés időszaka is ekkor indul el igazán, ami mosogatással, zsiradékkal, és akár a darabos szennyeződések, ételmaradékok leengedésével is társul.

Beidegződött szokások

Az évszakváltáskor megváltozott szokásainkon túl számos olyan beidegződött cselekvés van, melyekről talán nem is gondoljuk, hogy a dugulást vonhatják maguk után. Tudtad, hogy a túl sok habzó alapanyag alkalmazása már önmagában is alapot képezhet a makacs dugulásoknak? Pedig így van! A duguláselhárítás Ráckeresztúr ingatlanjaiban sokszor a túlzott mosóporhasználattal függ össze, de a tusfürdők képezte habban is könnyen megakadnak a hajszálak, a zsiradékos szennyeződések. Fontos, hogy a rendszer átjárhatóságának érdekében változtass vonatkozó szokásaidon.

A gyökérbenövéshez idő kell!

A téli hónapokban a kertre kisebb figyelmet fordítunk, pedig a mélyben elkezdődhetnek olyan folyamatok, melyek akár a csövek cseréjét is megkövetelhetik. Bár a gyökérbenövés nem egyik napról a másikra alakul ki, de ha már a nagyobb növények gyökerei bekúsztak a csövekbe, és elkezdtek ott terebélyesedni, akkor a cső szétrepedése valós kockázatnak számít. Ha esőzések alkalmával a toalettből visszafelé folyik a szennyvíz, akkor bizony érdemes a gyökérbenövés lehetőségén is elgondolkodni. A rendszer feltérképezése szakember közreműködésével a legegyszerűbb.

A tapasztalatok szerint a szaniterek rendszeres tisztítása, valamint a használatra való odafigyelés kiemelt jelentőséggel bírnak a dugulások megelőzésében. A duguláselhárítás Ráckeresztúr területén is megoldható szakemberek közreműködésével, a dugulás helyétől, jellegétől függetlenül.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük