Ecet és szódabikarbóna? A csatornatisztítás profibb segítséget kínál!

csatornatisztítás

Milyen anyagokkal dolgozol, ha a házilagos duguláselhárítás a cél? Te is ezreket fizetsz ki arra, hogy valamelyik készítmény majd csak bejön? Egyáltalán tudtad, hogy a maró hatású folyadékokat nem javasolt egymással keverni? Persze, ha baj van, akkor a legtöbben mindent bevetünk a rendszer átjárhatóságának érdekében. Többféle terméket vásárolunk, akár a házi csőgörény beszerzésétől sem riadunk vissza. Meddig érdemes elmenni? Mikor ajánlott már azon gondolkodni, hogy mégis inkább a profi csatornatisztítás a jó megoldás?

Lefolyótisztítók: természetesen vagy üzletből?

Ha valami biztosan van otthon minden háztartásban, akkor az az ecet és a szódabikarbóna. A természetes megoldások kedvelői előszeretettel használják a háztartási szódabikarbónát, ami nagy kiszerelésben elérhető bio üzletekben és webáruházakban egyaránt. Ecettel kombinálva a kisebb dugulásokat megszünteti, de prevenciós céllal is remek választásnak bizonyul. Csodát nem kell várni tőle akkor, ha már makacs dugulásról van szó. Ilyenkor jönnek a lefolyótisztítók. A legjobb, ha egyetlen márkát választasz, és azzal próbálkozol. A többféle típus keverése már csak az esetlegesen keletkező kipárolgások miatt is érdemes óvatosnak lenni. A gumikesztyű mindig jó szolgálatot tesz.

Takaríts szifont!

A dugulások hátterében könnyen lehet, hogy a szifonban lerakódott szennyeződések állnak. Itt összegyűlhetnek a hajszálak, az ételmaradékok, amelyektől néhány egyszerű mozdulattal még a laikusoknak is sikerülhet megszabadulniuk. Nem átjárható a rendszer ezt követően sem? Nos, ilyenkor már megfontolandó a szakember kihívása és a profi csatornatisztítás elvégzése.

Górcső alatt a teljes rendszer

Hallottál már a kamerás cső- és csatornavizsgálatról? A módszer tökéletesen alkalmas arra, hogy az otthonodhoz tartozó rendszer minden elemét sikerüljön átvizsgálni. A száloptikás megoldásnak köszönhetően az apró repedésekre, a dugulások helyére és jellegére egyaránt fény derül. Miért fontos ez? Megelőzni mindig egyszerűbb a bajt, mint utólagosan orvosolni! A csatornatisztítás lehetőségét sem érdemes azonban elvetni. A megoldásnak köszönhetően megszabadulhatsz a régi lerakódásoktól, és a lakásba visszaszivárgó bűznek is búcsút mondhatsz. A rendszer elzsírosodása természetes folyamat, és leginkább a rendszeres csatornatisztítással, s szükség szerint az érintett csőszakasz cseréjével tehetsz ellene.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük