0-24 órás duguláselhárítás: Honnan tudhatod, hogy nagy a baj?

Sokan már a dugulás szó hallatán feszültek lesznek. Valóban nem egyszerű azt látni, hogy a toalettből csak folyik visszafelé a szennyvíz, vagy egyszerűen megállt, és nem mozdul semerre. A helyiség nélkülözhetetlen az otthon tényleges használhatóságához. Hasonlóképpen igaz ez a fürdőszobára és a konyhára is, így ha dugulást tapasztalsz, érdemes azonnal cselekedni. A 0-24 órás duguláselhárítás hasznos segítségnek bizonyul akkor, ha sem időd, sem energiád arra, hogy magad járj a dolog végére.

Hasznos cél a takarékoskodás?

Mit tesz azonban ezzel szemben a mai kor embere? Nem ritka, hogy a takarékoskodás jegyében inkább mégis a házilagos módszerekre hagyatkozik. Az okok egyértelműek, hiszen a mai inflációs környezetben korántsem mindegy, hogy mire megy a háztartások bevétele. A profi segítségre viszont igenis szükség lehet, és észre kell venni, ha a lefolyótisztítók nem hozzák a várt hatást.

0-24 órás duguláselhárítás vagy házilagos próbálkozások?

Dugulást tapasztalva elsőként érdemes a pumpálással próbálkozni, így a korszerű, leginkább kerékpár-pumpára hasonlító eszköz minden háztartásban jó szolgálatot tesz. Ha azonban nem válnak be a házilagos módszerekhez fűzött remények, akkor szakembert érdemes hívni. Honnan tudhatod, hogy nagy a baj? Leginkább onnan láthatod, hogy nem reagál semmilyen lefolyótisztítóra, mechanikai ráhatásra. Ez utóbbival érdemes óvatosnak lenni, főleg a házi használatra szánt csőgörénnyel, ami avatatlan kezekben nagyobb problémát okozhat, mint ami aktuálisan jelen van.

A 0-24 órás duguláselhárítás akkor mutatja meg igazi előnyeit, ha csőtörésről van szó. Néha a semmiből jön a baj, és az átnedvesedő fal, az indokolatlanul pörgő vízóra biztosan megmutatja, hogy azonnali segítség kell. Fontos, hogy zárd el a vizet elsőként, ezzel megelőzve, hogy feleslegesen folyjon el továbbra a víz.

0-24 órás duguláselhárítás gyökér-benövés esetén

Sokan még csak nem is hallottak a kerti gyökér-benövésről. A jelenség pedig létezik, és nagy bajt képes okozni a lakásban. A gyökerek bekúsznak a csatorna apró repedésein, szétfeszítik azt, és elsősorban a toalettben folyik vissza a szennyvíz esőzések alkalmával. Röviden összefoglalva így néz ki a jelenség, az azonnali, profi beavatkozás pedig elmaradhatatlan esetében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük