0-24 órás duguláselhárítás: Hallottál már a kerti gyökér-benövésről?

2023. 03. 17.

Az otthon komfortos használata rendszerint többféle tényező függvénye. A napjainkban minden korábbinál többet hallott energiaválsággal összefüggésben a nyílászárók állapota, a hőszigetelés és a korszerű fűtési rendszer egyaránt figyelmet érdemelnek. Hasonló a helyzet a belső terekkel, valamint a szaniterek működőképességével kapcsolatban is. Ez utóbbiaknál elsősorban a dugulások jelentenek komoly gondot.

Míg a kisebb dugulások lefolyótisztítóval és pumpálással helyrehozhatók, addig létezik egy olyan probléma, ami szakember segítsége nélkül aligha fog helyreállni. Hallottál már a gyökér-benövésről? A helyzet nem több és nem kevesebb, mint amit maga a név takar. Arról van szó, hogy a kertben, az utcán levő, nagy gyökérzettel rendelkező növények, fák gyökerei bekúsznak a csatornák, csövek apró résein. Az idő elvégzi a munkáját, ugyanis a táptalajnak köszönhetően egyre nagyobbak lesznek a gyökerek, míg végül szétfeszíthetik a csövet.

Hogyan észlelhető a gyökér-benövés jelenléte?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy elsősorban esőzések alkalmával indul meg a szennyvíz visszafelé, általában a toalett irányába. Míg egy hagyományos dugulásnál nem mozdul a szennyvíz se fel, se le, addig a gyökér-benövés következtében akár el is öntheti az ingatlant a bűzös folyadék. Nem túlzás azt állítani, hogy ritka jelenségről van szó. Ha valamikor, akkor ilyen esetekben a 0-24 órás duguláselhárítás nélkülözhetetlennek bizonyul.

Miként előzhető meg a probléma?

A szakemberek azt javasolják, hogy kertépítés alkalmával a talajban levő csövektől messzebbre érdemes elhelyezni a várhatóan nagy gyökérzettel rendelkező növényeket, csemetéket. Amennyiben az utcafronton vannak ilyen nagy, régi fák, akkor a kamerás cső- és csatornavizsgálat nagy segítséget jelenthet a rendszer feltérképezésében, az esetleges gyökér-benövések megismerésében. Ha időben sor kerül az érintett csőrész cseréjére, azzal sok bosszúságtól és még több kiadástól kímélheted meg magad.

A 0-24 órás duguláselhárítás rendszerint akkor kerül képbe, ha azonnali segítségre van szükség, és a házilagos megoldások szóba sem kerülhetnek. Míg egy klasszikusnak számító dugulást a lefolyótisztító és a pumpa segítségével megszüntethetjük laikusként is, addig a gyökér-benövés nyomvonal ismeretet, belső vizsgálatokat és profizmust követel meg.

Archívum

Telefon:

+36 70 7755 190

E-mail:

info@dugulaselharitast.hu
Duguláselhárítás logo

ADATVÉDELMI

BLOG

ÁRAK