Csatornatisztítás preventív jelleggel

Prevenció. Fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Legyen szó az élet bármely területéről, mindig hasznosabb a megelőzés, mint utólag kapkodni és a megoldást keresni. Az otthonhoz tartozó rendszerek működőképessége kapcsán sincs ez másként. A szaniterek nem véletlen nélkülözhetetlen részei az otthonoknak. Elég csak egyetlen szaniternek kiesni ahhoz, hogy a kényelem lássa kárát a dolognak.

Dugulás bárhol előfordulhat, és ez alól az újépítésű ingatlanok sem számítanak kivételnek. A tapasztalatok szerint gyakran a helytelen szaniterhasználat áll a háttérben, de a régi építésű házaknál a rendszer elzsírosodása, vagy akár egy már kialakulóban levő dugulás szintén előfordulhat. A csatornatisztítás szükségessége gyakran éppen a prevenciós céllal történő vizsgálatoknál válik egyértelművé.

Csatornatisztítás? A kamerás cső- és csatornavizsgálat sokat segíthet!

A duguláselhárítással foglalkozó szakemberek talán legismertebb eszközének a csőgörény számít. Ahhoz azonban, hogy a dugulás pontos helyét és jellegét sikerüljön feltérképezni, a kamerás cső- és csatornavizsgálat nyújt jelentős segítséget. A speciális, kamerával felszerelt eszköz az olyan problémákat is felismeri, amelyek később akár csőtöréshez is vezethetnének. A csatornatisztítás néha éppen prevenciós céllal szolgálja a rendszer átjárhatóságát.

Ha már beütött a baj

A mai kor embere szereti halogatni a feladatokat, és ennek háttérben gyakran éppen anyagi megfontolások állnak. A takarékoskodás jegyében ritka a megelőzés érdekében végzett vizsgálat, pedig nagyon hasznos lenne odafigyelni erre. Amikor már beüt a baj, dugulás, esetleg csőtörés történik, akkor a mihamarabbi profi segítség nélkülözhetetlen. Kár lenne azonban azonnal a legrosszabbra gondolni. A szakemberek úgy vélik, hogy a dugulások megszüntetése és a csatornatisztítás néha gyorsabban megoldható, mint azt ingatlantulajdonsoként hinnénk. A felesleges lefolyótisztítás és a napokig tartó bajlódás helyett tehát anyagilag is kifizetődő lehet a prevenciós célú rendszervizsgálat.

Nehéz eltekinteni attól, hogy az ingatlanban levő szanitereket hogyan használják az ott élők. Fontos hangsúlyozni, hogy a szemétnek és a zsíros ételmaradékoknak nem a toalettben van a helye, a konyhában pedig érdemes lefolyószűrőt használni az ételmaradékok felfogására. Már az ilyen jellegű odafigyeléssel sokat tehetsz a dugulások megelőzése érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük