Csatornatisztítás és duguláselhárítás: mi a megfizethető megoldás?

2023. 03. 31.

A megfizethetőség az elmúlt hónapokban igen gyakran szóba került. Elég csak bemenni bármelyik élelmiszerüzletbe, vagy a korábban előnyben részesített webshopok árait megvizsgálni, és látható, hogy az infláció mekkora méreteket ölt. Természetes reakció, hogy az ember ott igyekszik spórolni, ahol kevésbé fáj. Amikor az élelmiszer-infláció közel 50%, akkor az eldugult lefolyó tűnik a legkisebb problémának. Korántsem mindegy azonban, hogy milyen dugulásról van szó, melyik szaniter érintett, ezen ugyanis az ingatlan használhatósága múlhat.

Cél a prevenció

A csatornatisztítás célja egyértelműen az átjárható rendszer biztosítása, viszont a célirányos tevékenységhez elmaradhatatlan eleme a kamerás cső- és csatornavizsgálat. Egyre többen gondolják úgy, hogy néha megéri prevenciós jelleggel is a megoldást választani, még akkor is, ha nem azonnali segítségről van szó.

Duguláselhárítás és csatornatisztítás házilag?

A takarékosság jegyében a házilagos megoldások korát éljük. Akik nem költenének megelőzésre, azok igyekeznek a szanitereket ésszerűen használni, és a mégis felmerülő dugulásokat maguk megszüntetni. Milyen lehetőségek adódnak erre? A lefolyótisztításhoz használható készítmények minden korábbinál szélesebb kínálattal vannak jelen a hazai kínálatban. Ma már házi használatra szánt csőgörényt is beszerezhetsz. Ez utóbbival kapcsolatban azonban felmerül a kérdés, hogy laikus kezekben mennyire használható szakszerűen. A korszerű WC pumpa viszont kitűnő választásnak bizonyul otthonra, és akár a makacs dugulásokkal is felveszi a harcot. Miben különbözik ez a hagyományos, mindenki által jól ismert pumpáktól? Képzelj el egy alsó részén WC-pumpához hasonló eszközt, amit felül egy, a kerékpár pumpáktól ismert résszel lehet használni.

Csatornatisztítás a kertben

A csatornatisztítás, a kerti részen jelen levő csövek átjárhatóvá tétele, esetleg a repedésekből adódó problémák megszüntetése nehezen valósítható meg házilag. Ilyenkor kerül képbe a profi csatornatisztítás. A talajban levő rendszerek mellett a házak szélső részein levő csatorna kitisztítása is szóba kerülhet bizonyos szakembereknél. A lehulló falevelek, szennyeződések következtében elduguló csatorna nem tesz eleget feladatnak, ezért időnként ezt is célszerű átjárhatóvá tenni.

Archívum

Telefon:

+36 70 7755 190

E-mail:

info@dugulaselharitast.hu
Duguláselhárítás logo

ADATVÉDELMI

BLOG

ÁRAK