Kamerás csatornavizsgálat: felesleges kiadás, vagy hasznos megelőzés?

2023. 04. 13.

Milyen gyakran költesz megelőzésre? A tapasztalatok szerint a prevenció sok esetben háttérbe szorul, hiszen a jelenlegi gazdasági körülmények között az ember sokszorosan megfontolja, hogy mire adjon ki pénzt. Akkor sincs ez sajnos másként, ha az otthonhoz tartozó rendszerekről van szó. A csatorna és a csövek állapota ugyan függ az ingatlan korától, de az ingatlanhasználati szokások sem elhanyagolhatók. Erre tökéletes példa, hogy a szakemberek gyakran újépítésű házaknál is komoly dugulásokkal szembesülnek.

A kamerás csatornavizsgálat azonban nemcsak a már kialakult dugulást segít orvosolni, hanem a megelőzés terén is kiemelt szerep jut neki. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy akkor is megéri erre költeni, ha aktuálisan nem tapasztalsz semmilyen dugulást. Ahogyan a lefolyók rendszeres tisztítása is figyelmet érdemel, úgy nem érdemes elmenni a kamerás csatornavizsgálat kínálta lehetőségek mellett sem. De miről is van szó esetében? Kiknek javasolják a szakemberek? Miben segíthet a korszerű készülék az ingatlantulajdonosoknak és a profiknak?

Rögzíthető felvétel, visszanézhető hibakeresés

A kamerás cső-és csatornavizsgálat tulajdonképpen bármely szaniternél eredményesen alkalmazható. A száloptikás rendszer a csövek apró repedéseit is láttatja, így a szakember avatott szemei azonnal felfedezik, hogy hol van szükség beavatkozásra. Mielőtt azonban a bontással járó költségek jutnának eszedbe, érdemes tisztában lenni azzal, hogy legtöbbször bontás nélkül helyreállítható a rendszer tökéletes működése.

Kamerás csatornavizsgálat: Használt ingatlanoknál különösen hasznos!

Mivel a felvétel rögzíthető, így vissza is lehet nézni, ha első körben nem sikerült fényt deríteni a hibára. A megelőzésként is javasolt kamerás csatornavizsgálat főként a régebbi ingatlanok esetében bizonyul kifejezetten hasznosnak. Használt ingatlant vásároltál? Ha a keret még engedi, akkor a hozzá tartozó rendszerek szakember általi ellenőrzésére is megéri költeni. Ennek részét képezi a kamerás csatornavizsgálat. Sok kellemetlenségtől kímélheted meg magad, ha időben észreveszi a szakember az elzsírosodást, vagy az esetleges repedéseket.

Az otthon kényelmét szolgáló szaniterek kifogástalan működése nemcsak a rendszeres tisztításon múlik. Időnként jó választásnak bizonyulnak a lefolyótisztítók, akár prevenciós céllal is. A profik által alkalmazott kamerás csatornavizsgálat pedig arról győz meg, hogy minden rendben van a szabad szemmel nem látható részeken is.

Archívum

Telefon:

+36 70 7755 190

E-mail:

info@dugulaselharitast.hu
Duguláselhárítás logo

ADATVÉDELMI

BLOG

ÁRAK