Hogyan segíti a kamerás csatornavizsgálat a profi duguláselhárítást?

2023. 04. 18.

Amikor a szanitereknél jelentkezik probléma, akkor bizony a mihamarabbi helyreállítás nélkülözhetetlen. Különösen igaz ez a toalettre, de hasonló a helyzet a fürdőszobában is. Ezek a helyiségek szerves részét képezik az otthonnak, ám valójában csak akkor figyelünk rájuk, ha nem tudjuk azokat kifogástalanul használni. Miért kellene ennek így lenni? Tudatosan gondolkodva a prevenció is figyelmet érdemel, akár a kamerás csatornavizsgálat segítségével.

Nem mindegy, mi zajlik a mélyben

Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a szakember bepillantást nyerjen a csövek belsejébe és az ott zajló folyamatokra. A tapasztalatok sajnos azt mutatják, hogy a baj mindig a mélyben kezdődik, és mire az ingatlan használói valamit észlelnek belőle, addigra már komoly elzsírosodással, makacs dugulással van dolgunk. A helyzet könnyedén megelőzhető, hiszen a kamerás csatornavizsgálat éppen ezt a célt is szolgálja. Az egyébként duguláselhárítás alkalmával is használt eszköz rögzíti a felvételt, amit a száloptika készít, így a látottak ismételten kiértékelhetők. Bár az új építésű ingatlanoknál ez rendszerint csak duguláselhárítás során kerül elő, de a régebbi házaknál célszerű preventív céllal is szakembert hívni.

Duguláselhárítás? Induljon kamerás csatornavizsgálattal!

Kevés bosszantóbb dolog létezik a dugulásoknál. A teljes otthont használhatatlanná teszi, ha a toalett vagy a fürdőkád dugulása jelentkezik. Sokan a pumpára és a lefolyótisztító készítményekre esküsznek, ám ha nagy a baj, akkor hamar bebizonyosodik, ezeknél többre lesz szükség. A szakemberek által használt kamerás csatornavizsgálat célirányosan mutatja meg, hol és milyen jellegű a dugulás. Ez kifejezetten hasznosnak bizonyul a helyreállítás módjának megválasztását illetően. Akár olyan ritkán előforduló, ám annál problémásabb helyzetre is fény derülhet ilyen módon, mint a gyökér-benövés és a cső repedése. Ez utóbbiak esetében a cső cseréje nem kerülhető meg. Egyébként viszont azt mutatják a tapasztalatok, hogy a duguláselhárítás akár 30 perc alatt elvégezhető.

A kamerás csatornavizsgálatnál alkalmazott eszköz bármilyen szaniternél bevethető. Segítséget kínál a helyreállításhoz, de mint már említettük, megelőzés céljából is hasznos választásnak bizonyul. Néha megéri akkor is profihoz fordulni, ha a dugulást, csőtörést szeretnénk megelőzni. Bár költségvonzattal jár a dolog, de így legalább meggyőződhetsz arról, hogy a régebbi építésű házban is minden optimálisan fog működni.

Archívum

Telefon:

+36 70 7755 190

E-mail:

info@dugulaselharitast.hu
Duguláselhárítás logo

ADATVÉDELMI

BLOG

ÁRAK