3 ok, ami miatt a csatornatisztítás nélkülözhetetlen

csatornatisztítás

A dugulások soha nem jönnek jókor. Az érintett helyiségek rendszerint az ingatlan kényelmes használatát biztosítják, így akár csak egy kézmosó esetében is azonnali helyreállítás válik szükségessé. Még nagyobb a baj, ha a toalett vagy például a fürdőkád az érintett. A padlóösszefolyóból visszafelé folyó víz azonnali beavatkozást igényel, gyakran csatornatisztítás és duguláselhárítás szakszerű formájában. Nézzük, mikor javasolt szakembert hívni és profikra bízni a felmerült dugulás megszüntetését!

1. Ha nem megy házilag

Órák óta bajlódsz a pumpálással és a lefolyótisztítók használatával? Szép dolog, hogy magad oldanád meg a helyzetet, de van az a pont, amikor be kell látni, ide a tapasztalat és a professzionális eszközök nélkülözhetetlenek. Nem, nem a házi használatra szánt csőgörényre gondolunk! A gyakorlatban sokszor bebizonyosodik, hogy laikusként sem annak kiválasztása, sem használata nem lehetséges, sőt, akár nagyobb bajt is okozhatsz velük, mint amekkora már egyébként is van. Hívj szakembert, aki womás csatornatisztítással gyorsan újra átjárhatóvá teszi a rendszert!

2. Lerakódások, elzsírosodás

Régi építésű ingatlanok esetében nem ritka, hogy a rendszer már nincs a legjobb állapotban. Ez gyakorlatilag független a használat módjától. A lerakódások és az elzsírosodás folyamata természetesnek mondhatók, ám helyreállításuk a szaniterek hosszútávú, kifogástalan használata érdekében nélkülözhetetlen. Legrosszabb esetben az érintett szakasz cseréje is szükségessé válhat, de a legtöbbször a csatornatisztítás és a mechanikus tisztítási megoldások hozzák a vártakat.

3. Makacs dugulások

Néha már az első pillanatban látszik, hogy itt bizony komoly gond van. A toalettből vagy a padlóösszefolyóból visszafelé ömlő szennyvíz arra utal, hogy itt kár próbálkozni a pumpálással, hiszen csak nagyobb bajt és több szennyvizet eredményez majd a lakásban. Az otthon higiéniája, a minél kevesebb stressz és a belátható időn belül zajló helyreállítás érdekében a makacs dugulásoknál, értelmezhetetlen problémáknál megéri azonnal szakemberhez fordulni. A csatornatisztítás nem kerül vagyonokba, főleg akkor nem, ha a nélküle észlelhető gondokra asszociálunk. Egyeztess időpontot telefonon, és tudd le gyorsan a dugulások hátulütőit, higiéniai negatívumait!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük