Duguláselhárítás ünnepnapokon: Felkészültél a váratlanra?

duguláselhárítás

A szaniterek állapotával a legtöbben nem foglalkoznak egészen addig, amíg dugulás nem jelentkezik. Akkor viszont jön a feszültség és a kapkodás. Van-e otthon lefolyótisztító? Mennyit öntsek bele? Meddig próbálkozzak a házilagos módszerekkel? Honnan látom, ha nagy a gond? Ha mindez ünnepnap történik, akkor különösen nagy a nyomás, hiszen akár vendégek is lehetnek a háznál, s ilyenkor egy használhatatlan szaniter különösen kellemetlen lehet. De tényleg így kell ennek történnie? Mi a helyzet a prevencióval? S mi a teendő, ha a profi duguláselhárítás ünnepnapokon válik szükségessé?

Készülj fel megelőzéssel!

A váratlan helyzetekre maximálisan felkészülni ugyan nem lehet, de prevencióval sokat tehetünk annak érdekében, hogy a dugulás elkerülje otthonunkat. A rendszeres, forró vízzel történő átöblítés mellett a lefolyószűrő is hasznos segítőtárs lehet. Hozzájárul ahhoz, hogy a hajszálak, a darabos szennyeződések, az ételmaradékok ne kerüljenek bele a rendszerbe. Ehhez természetesen arra is szükség van, hogy a toalettre ne egyfajta szemetesként tekintsünk. Az ételmaradékok helye éppen úgy a szemetesben van, mint a használt macskaalomé és a női higiéniai termékeké.

Duguláselhárítás ünnepnapokon: ezek legyenek otthon!

Még a legnagyobb odafigyelés ellenére is előfordulhat azonban, hogy a duguláselhárítás ünnepnapokon nélkülözhetetlen. A legtöbben pumpálással és lefolyótisztítóval indítják a végeláthatatlannak tűnő folyamatot. Nem mindegy azonban, hogy milyen eszközök és alapanyagok állnak rendelkezésre. A korszerű, nagy vákuumot képező WC pumpa már alapfelszereltségnek kellene, hogy számítson, sokan mégsem ismerik. A felülről kerékpár pumpára hasonlító WC pumpa nagy hatékonysággal alkalmazható, és akár a makacs dugulásoknak is búcsút mondhatsz segítségével. A lefolyótisztítók minden korábbinál szélesebb kínálatban állnak rendelkezésre, de fontos, hogy ne öntözd literszámra a lefolyóba ezeket. Ha már erre lenne szükség, akkor célszerű szakembert hívni a feladatra.

Profi duguláselhárítás ünnepnapokon

A duguláselhárítás ünnepnapokon is elérhető, érdemes a lakóhelyeden tevékenykedő szakemberek között keresgélni. A várható költségekről előre lehet tájékozódni telefonos egyeztetés alkalmával. Tény azonban, hogy vannak helyzetek, amikor az árak nem számítanak, csak a mihamarabbi helyreállítás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük