A csatornatisztítás megelőzheti a nagyobb bajt!

2023. 10. 24.

Az életben vannak kötelezően megoldandó feladatok, és ezek között a mindennapi élettérrel kapcsolatos teendők is szép számmal helyet kapnak. A duguláselhárításról szeretjük azt hinni, hogy házilag is gond nélkül kivitelezhető, ám a gyakorlatban sokszor bebizonyosodik ennek ellenkezője.

Az üzletekben sorakozó lefolyótisztítók ugyan kétségkívül hasznos segítőtársnak bizonyulnak, és egy korszerű WC pumpa sem hiányozhat az otthoni eszköztárból, de fontos tudni, mikortól szükséges szakembert hívni. Az ingatlanhoz tartozó rendszerek a helytelen szaniterhasználatból adódóan éppen úgy eldugulhatnak, mint akkor, ha az idő vasfoga hagyja rajtuk nyomát.

Csatornatisztítás, ami a megelőzésben is segít!

Nemcsak az egészséggel kapcsolatban kerül gyakran szóba a prevenció, hanem akkor is, ha a csatornatisztítás a cél. A megelőzés elsősorban abban merül ki, hogy odafigyelsz, melyik szanitert miként használod. Tudtad, hogy a túlságosan sok habzó alapanyag használata akár a dugulásnak is megágyazhat? A darabos szennyeződések, a hajszálak megakadnak a habban, és idővel makacs probléma ütheti fel a fejét. Ugyan a lefolyótisztítók és egy modern, magas vákuummal dolgozó WC pumpa együttese helyreállíthatja a gondot, de ha hiába próbálkozol vele napokig, akkor már világosan látható, szakemberre lesz szükség.

WC dugulások és a háttérben megbújó okok

A csatornatisztítás gyakran éppen azért válik aktuálissá, mert a WC-t hajlamosak az ingatlanok használói egyfajta szemetesként alkalmazni. Legyen szó popsitörlő kendőkről, női higiéniai termékekről, darabos ételmaradékokról, vagy használt macskaalomról, a legkönnyebb módja az ezektől való megszabadulásnak az, ha a WC-ben lehúzzuk. Ez a téves felfogás sokszor vezet oda, hogy makacs dugulás keletkezik, ami a helytelen kezelés során akár a rendszert is károsíthatja. Ahelyett tehát, hogy a házilag használatos csőgörény mellett döntenél, és napokig engednéd a slaggal a vizet a rendszerbe, inkább fordulj profi szakemberekhez. A csatornatisztítás lehetővé teszi, hogy a csövek falán lerakódott szennyeződésektől is sikerüljön hatékonyan megszabadulni.

Tudtad, hogy az évek múlásával a csövek természetesen úton elzsírosodnak? Ez a folyamat szűkíti a keresztmetszetet, és a dugulásoknak jelentősen nagyobb a kockázata. Előzd meg a bajt, a prevenciós céllal végzett csatornatisztítás e területen is remek választásnak bizonyul.

Archívum

Telefon:

+36 70 7755 190

E-mail:

info@dugulaselharitast.hu
Duguláselhárítás logo

ADATVÉDELMI

BLOG

ÁRAK