Duguláselhárítás ünnepnapokon? – Ha nem válik be a pumpálás…

duguláselhárítás

Kellemetlen bűz és átjárhatatlan lefolyó? Ebből az egyik is elég, ám sajnos tény, hogy gyakran együtt jár a kettő. A dugulások leginkább toalett és a fürdőszoba helyiségét érintik, de ha nem használsz lefolyószűrőt, akkor a konyhában is gyakori vendég lehet. Ez alól az újépítésű ingatlanok sem számítanak kivételnek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy elsősorban a szaniterhasználati szokások tehető felelőssé a dugulásokért, de bizonyos esetekben már az ingatlan kora is befolyásolja azt, milyen állapotban vannak a csövek.

Duguláselhárítás ünnepnapokon: Van egyáltalán lefolyótisztító otthon?

Aligha képzelhető el önfeledt szabadnap, pihenésre szánt időszak úgy, ha közben a WC használhatatlan, és órákon át bajlódsz a helyreállítással. A hozzáértők rendszeresen felhívják a figyelmet a megelőzésre, és a helyes szaniterhasználatra. Ezeknek köszönhetően ugyanis elkerülhetők a dugulások. S hogy mit tesznek legtöbben akkor, ha már beüt a baj? A házilagos duguláselhárítás ünnepnapokon a leginkább úgy zajlik, hogy nagy stressz közepette öntözzük a lefolyótisztítót a rendszerbe, már ha van egyáltalán ilyen otthon. Amint hagytuk állni a szükséges hatóidő leteltéig, kezdődhet a végeláthatatlan pumpálás. Hagyományos pumpával, jobb esetben korszerű eszközzel, ami jelentős vákuumot hoz létre, még akár a makacs dugulásokkal is elbánva.

Számolni kell az elzsírosodott rendszer hátulütőivel!

A duguláselhárítás ünnepnapokon azonban nem mindig megy ilyen szerencsésen. A régi, elzsírosodott rendszerekben már alapvetően szűkebb a cső keresztmetszete a lerakódások miatt. Ezektől célszerű akár megelőző jelleggel megszabadulni, vagy ha a helyzet úgy kívánja, akkor a csőcsere is megoldást kínálhat.

Womás mosás és csőgörény: ez lehet a tuti megoldás!

A womás mosó nagy nyomással dolgozik, de nem ritka az sem, hogy mechanikus tisztításra van szükség a dugulás megszüntetéséhez. Ilyenkor kerül képbe a csőgörény, ami profi kezekben valóban hozza a várt hatást. Ellenben a házi használatra beszerezhető csőgörény aligha működik ilyen kifogástalanul. Egy korábbi duguláshoz vásárolt eszközt mindig nagy reményekkel vetik be az ingatlan használói, ha éppen ünnepnapon jelentkezik dugulás. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a helytelen használatból, vagy a nem megfelelő méretválasztásból adódóan akár nagyobb bajt is okozhatnak a lelkes laikusok, mint amekkora már egyébként is van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük