Kamerás csatornavizsgálat ingatlanvásárlás után

csatornavizsgálat

Az új otthon megteremtése örömteli esemény, ami egyúttal izgalmakat és bizony kihívásokat is tartogathat. Az építkezést és az új építésű ingatlant sokan nem engedhetik meg maguknak, ilyenkor pedig jön a használt lakások közötti keresgélés. Egy kis szerencsével sikerülhet kifogni az igényeinknek megfelelő ingatlant. A rejtett hibák azonban csak a beköltözést követően érkezhetnek meg. A tapasztalatok azt mutatják, hogy még körültekintő választást követően is felütheti fejét a dugulás, hiszen a rendszer mélyére nem láthatunk a vásárláskor.

Repedéstől a gyökér-benövésig

Nem véletlen javasolják azt a szakemberek, hogy a költözés előtt, vagy az első ott töltött napokban megéri preventív céllal a kamerás csatornavizsgálat kínálta lehetőség mellett dönteni. A duguláselhárítással foglalkozó szakemberek a korszerű készülékkel gyorsan átvizsgálják a rendszert, és minden abban rejlő hibát felismernek. Könnyen lehet, hogy egy apró repedés sokáig nem okoz semmilyen gondot, ám idővel a csőtörést kockáztatja. Hasonló a helyzet a kerti gyökér-benövéssel. A nyomvonal ismeretének hiányában nagy gyökérzetet növesztő sövények, fák kerülnek az évek során elültetésre, majd a repedésekbe bekúsznak a gyökerek, innen pedig csak idő kérdése, hogy mikor jelentkezik csőtörés.

Kamerás csatornavizsgálat: főszerepben a megelőzés

A csövek belső felületének megvilágítását is elvégző készülék felvételt készít, ami utólag visszanézhető. A megelőzési céllal alkalmazott módszernek köszönhetően a használt ingatlan is nyugodtan birtokba vehető, és nem kell attól tartani, hogy egyszer csak hirtelen jön a baj. Jobb a megelőzés, még akkor is, ha aktuálisan nincs semmi gond. Persze a mai világban mindenki meggondolja, hogy mire költ, és a felesleges kiadásokat a legtöbben elkerülnénk. A preventív céllal végzett kamerás csatornavizsgálatra azonban érdemes úgy tekinteni, mint a jövőre szóló befektetésre.

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet a felelősségteljes és körültekintő szaniterhasználatra sem. Miért öntenéd a toalettbe az ételmaradékot, ha annak a kukában a helye? A konyhai mosogatóban a lefolyószűrő használata szinte kötelező, még akkor is, ha egyébként mosogatógépet használsz. Óvakodj a mosószer, a habfürdő és a tusfürdő túlöntözésétől, a keletkezett hab ugyanis megágyazhat a dugulásoknak. A kamerás csatornavizsgálat akkor is kitűnő szolgálatot tesz, ha már beütött a baj, és az eldugult lefolyót szeretnénk mihamarabb helyreállítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük