Csatornatisztítás és duguláselhárítás megfizethető áron? Létezik ilyen!

csatornatisztítás

Ha napjaink szolgáltatásairól van szó, akkor bizony tény, hogy az árak az elmúlt évben jelentősen emelkedtek. Nem véletlen tehát, hogy ha dugulás jelentkezik a lakásban, akkor sokan a várható költségektől tartva inkább a házilagos megoldásokat részesítik előnyben. Fontos tudni, hogy a csatornatisztítás néha tényleg nélkülözhetetlen, de a kisebb dugulások megszüntetése, vagy például a szifon tisztítása házilag is lehetséges. Lássuk, lehetséges-e ma még megfizethető áron igénybe venni a csatornatisztítás szolgáltatást!

Egyre nő az inflációs nyomás

Bár a 2023. októberi adatok szerint már egyszámjegyű az infláció, ám sajnos ezt az üzletekben még mindig nem vesszük észre. A vállalkozókra nehezedő nyomás leginkább adóterhek formájában jelenik meg, innentől pedig egy lépés az, hogy a szolgáltatást igénylők is magasabb díjakkal számoljanak. A jelenleg csökkenő infláció ellenére a reálbérek még mindig csökkenő tendenciát mutatnak, s a háztartások teherként élik meg akár az esetleges dugulás megszüntetését is. Nincs ez másként akkor sem, ha mindössze házilagos módszerekről van szó. A lefolyótisztítókból általában nem elég egyetlen flakon, mint ahogy egy valóban jó WC pumpa is komoly ezrekbe kerül. A hagyományos pumpákkal nem sokra megy az ember egy makacs dugulás esetében, viszont a korszerű típusok már egészen hatékonyan alkalmazhatók.

Megelőzés vagy helyreállítás? Mi az olcsóbb?

Mint az élet számos területén, így a csatornatisztítás és a dugulások kapcsán is megfizethetőbb áron kihozható a megelőzés. Néha még csak költeni sem kell rá, mindössze odafigyelést igényel a dolog. A hetente a rendszerbe öntött forró víz segít a zsírosodás elkerülésében, a helyes szaniterhasználattal pedig a makacs dugulásoknak veheted elejét. A megelőzés céljából alkalmazott kamerás cső- és csatornavizsgálat jól jöhet annak érdekében, hogy még a nagyobb bajok előtt fény derüljön egy esetleges repedésre, kezdődő dugulásra.

Profi csatornatisztítás

A lerakódások, az elzsírosodott részek esetében sajnos a házilagos módszerek nem sokat érnek. Ilyenkor kerül képbe a profik által végzett womás csatornatisztítás. Ha a helyzet úgy kívánja, akkor a mechanikus eszköz is bevetésre kerülhet. Minden esetben a felmerült probléma helyének és jellegének megfelelően választja ki a szakember az eszközöket.

Preventív szaniterhasználat – ennyi a titok?

Joggal szeretnénk a legtöbben elkerülni a csatornatisztítás és a duguláselhárítás feladatait. A költségeken túl az egész egy stresszt okozó folyamat, amire – valljuk be-, nincs szükség. A szaniterek megfelelő használata már a prevenció részét képezi. A lefolyószűrő a konyhában nélkülözhetetlen. A hajmosásokat követően célszerű eltávolítani a hajszálakat a lefolyóból, és arra is érdemes ügyelni, hogy mennyi erősen habzó anyag kerül a lefolyóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük