Az időben végzett csatornatisztítás hasznosabb, mint hinnéd!

duguláselhárítás

Az ingatlan optimális funkcionálása folyamatos odafigyelést igényel. Ha csak tehetjük, akkor érdemes a megelőzésre helyezni a hangsúlyt. Hogyan lehetséges ez a mai világban? Vajon vagyonokba kerül, ha mindenhez szakembert hívsz? Próbálkozz inkább házilagos módszerekkel? Tudtad, hogy néha elegendő, ha a mindennapi használatra odafigyelsz – legyen szó a szaniterekről, vagy az ingatlanhoz tartozó csatornarendszerről. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a profik által végzett csatornatisztítás a komolyabb lerakódásokkal is elbánik, így elkerülhetők a csőcserével járó problémák.

Vedd észre, ha baj van!

Gyakran az a gond, hogy egy kis dugulást hajlamosak vagyunk elbagatellizálni. Ha a lassan lefolyó vízre úgy gondolnánk, mint egy előjelre, és időben foglalkoznánk a duguláselhárítás folyamatával, akkor valószínűleg nem lenne szükség womás mosásra vagy csőgörény használatára. Célszerű mindig tartani otthon valamilyen lefolyótisztítót, és a korszerű pumpa is megéri a 8-10 ezer forintos beruházást. Ezek együtt már alkalmasak lehetnek arra, hogy a kezdődő dugulással sikerüljön elbánni.

Házilagos duguláselhárítás – érdemes?

Sokszor felmerül a kérdés, hogy érdemes-e házilagos módszereket választani a dugulások megjelenésekor. Jó hír, hogy a csapok esetében akár egy szifontisztítás is elegendő lehet. A WC vagy például a kád esetében bevetheted az ecetet és a szódabikarbónát együtt, de lefolyótisztítóval is kísérletezhetsz. A titok annyi, hogy vedd észre, mikor felesleges minden beleadott energia és elköltött forint. Ilyenkor a csatornatisztítás és a duguláselhárítás feladatára megéri inkább szakembert hívni.

Csatornatisztítás preventív céllal

A prevenció nemcsak a felesleges bosszúságtól kímél meg, hanem kiadásoktól is. A csatornatisztítás ugyanakkor nem várathat magára akkor, ha már nehezen folyik le a víz, és gyanús, hogy valami baj van a rendszerrel. Dugulások még az új építésű ingatlanokban is előfordulhatnak, de a régiek esetében a rendszer elzsírosodása természetes folyamatként tartható számon. Nem véletlen, hogy a csatornatisztítás akár megelőzés érdekében is jó választásnak bizonyulhat. A kitisztított csövekben kisebb a dugulás kialakulásának kockázata – főleg akkor, ha odafigyelsz a szaniterek helyes használatára is. A womás csatornatisztítás szinte mindig beváltja a hozzá fűzött reményeket, de csőgörényt is választhat a szakember, ami a profizmusnak köszönhetően hatékonyabban alkalmazható, mint az a típus, amit bármelyik barkácsüzletben beszerezhetnél laikusként.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük