Csatornatisztítás még a tél előtt – Miért fontos?

csatornatisztítás

A téli időszak előtt a legtöbben szeretjük letudni azokat a munkálatokat, amelyek az ingatlan kényelmes használatát szolgálják. Ahogyan a homlokzati hőszigetelés és a festés is megelőzési céllal kerül elvégzésre, úgy a csatornatisztítás is szolgálhat preventív eszközként.

Dugulás télen – több szempontból is problémás

Bár a telek manapság enyhének mondhatók, de a nulla fok körüli hőmérséklet sem kedvez túlságokan a kültéri feladatok elvégzésének. A dugulások esetében pedig előfordulhat, hogy kint is érdemes utánanézni a dolgoknak. Nem véletlen, hogy a csatornatisztítás teendőit igyekeznek sokan még a zimankó előtt elvégeztetni. A womás csatornatisztítás nagy hatékonysággal alkalmazható, ennek köszönhetően pedig gyorsan újra átjárható lesz a rendszer. Könnyen lehet, hogy még lefolyik a víz, de már időnként fennakadásokat tapasztalsz. Fontos, hogy már ilyenkor szakembert hívj, ha néhány óra alatt nem váltja be a házilagos duguláselhárítás a hozzá fűzött reményeid.

Csatornatisztítás: cél a megelőzés

A megelőzés mindig költséghatékonyabb, mint az utólagos helyreállítás. Ha persze nem mutatott előzetes jeleket a rendszer, akkor azt gondolhatjuk, hogy nincs semmi baj vele. Ez azonban egy előzetes kamerás cső- és csatornavizsgálat alkalmával gyorsan megcáfolható. A szakemberek által már régóta használt, ám még mindig rendkívül praktikus kamerás eszköznek köszönhetően a rendszer egésze feltérképezhető, és a csatornatisztítás szükségességéről is döntés születhet.

Félre az elzsírosodott rendszerrel!

Tudtad, hogy a csatornatisztítás nem csupán az elhanyagolt vagy nem megfelelően használt szaniterek kapcsán kerülhet képbe? Pedig így van! A régi ingatlanoknál már számolni lehet a rendszer természetes úton történő elzsírosodásával. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez egy idő után már sajnos csak az érintett szakasz cseréjével oldható meg, ám ha időben szakemberhez fordulsz, úgy a csatornatisztítás is megfelelő segítséget jelenthet.

Felejtsd el a házilagos bajlódást!

A duguláselhárítással, a különféle lefolyótisztítókkal és házi használatra szánt csőgörénnyel sokan bajlódnak előszeretettel. A kezdeti lendület azonban gyorsan alábbhagy, ha a szennyvíz nem folyik le, sőt, folyamatos bűz is terjengeni kezd a lakásban. Ilyenkor a szakember gyors és célirányos munkája felbecsülhetetlen értékkel bír.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük