A duguláselhárítás ünnepnapokon is lehetséges!

konyha lefolyó

A profi, hatékony segítség néha bizony elkerülhetetlen. Míg a lakásfelújítás, a korszerűsítési munkálatok tervezhetők, addig a duguláselhárítás hirtelen válik szükségessé. Ugyan tehetsz annak érdekében, hogy házilagos módszerekkel elkerülöd a szakember kihívását, de ebbe bizony a dugulás jellegének is van némi beleszólása. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a megfelelő szaniterhasználat a titka az átjárható lefolyóknak. Persze előfordulhat, hogy a régi rendszer elzsírosodása megnehezíti a kifogástalan állapotot, ez bármelyik régebbi ingatlanban előfordulhat.

Gyors duguláselhárítás házilag

A duguláselhárítás ünnepnapokon nem a legszerencsésebb, pláne akkor, ha vendégség van, és kisebb gondod is nagyobb annál, mint a lefolyótisztítókkal bajlódni. Ha viszont baj van, akkor nincs más megoldás, mint megpróbálkozni a házilagos módszerekkel. Még a szakemberek is úgy vélik, hogy a lefolyótisztító és a pumpálás a kisebb dugulásoknál valóban segíthet. Fontos azonban tudni, hogy mikor érdemes ennek megálljt parancsolni, és ünnepnap ide vagy oda, de profi segítségét kérni.

Hogyan előzheted meg a dugulást?

Rendszeresen a toalettbe öntöd az ételmaradékot? A WC-ben szabadulsz meg a használt macskaalomtól, zsíros ételmaradékoktól, női higiéniai termékektől? Bár ezek hátulütőire sokan felhívják a figyelmet, és a világhálón olvasható cikkek is óva intenek ezektől, de az ember sajnos a legtöbbször a saját hibájából tanul. A nedves törlőkendőknek is inkább a kukában van a helye, mintsem a toalettben. A nedves WC papír rendszerint olyan anyagból van, amit nyugodtan lehúzhatsz, de a popsitörlő kendők már nem tartoznak ebbe a kategóriába.

A duguláselhárítás ünnepnapokon is szükséges lehet

Ha a duguláshoz mindent megtettél heteken-hónapokon keresztül, akkor nem érdemes csodálkozni, ha akár a régóta várt hosszú hétvégén jelentkezik a probléma. A jó hír viszont az, hogy tanulhatsz a saját hibádból, és legközelebb körültekintőbben használhatod a szanitert. Ehhez azonban először újra átjárhatóvá kellene tenni a rendszert. A duguláselhárítás ünnepnapokon is elérhető, érdemes a lakóhelyeden tevékenykedő szakember mellett dönteni, akiről tudod, hogy ilyenkor is vállal munkát. A weboldalon elérhető információk alapján akár az árakról is informálódhatsz, de a telefonos egyeztetés alkalmával szintén megteheted ezt.

Amikor az otthon kényelme múlik rajta…

A fürdőszobát érintő dugulások éppen azoknál a szanitereknél fordulnak elő, amelyek rendszeres használatban vannak. Aligha képzelhető el az otthon kényelmes használata a fürdőkád, a zuhanyzó, vagy éppen a toalett nélkül. Ilyen esetekben célszerű azonnal szakembert hívni, ha az első pumpálások és a lefolyótisztító nem hozza meg a kívánt eredményt. Előfordulhat, hogy egyre rosszabb lesz a helyzet, ekkor nem érdemes várni a csodára. A duguláselhárítás ünnepnapokon sem kerül vagyonokba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük