Duguláselhárítás ünnepnapokon is profikkal!

fürdőszoba lefolyó

Az ünnep az ünnep. Ha csak egy hosszú hétvégéről van szó, akkor is szeretné az ember nyugalomban tölteni. Ma már nem ragaszkodik mindenki a nagy családi összejövetelekhez, néha a csendes kikapcsolódás a leginkább befutó. Feltéve, ha minden rendben van, és nem üt be egy hirtelen duguláselhárítás. A dugulások ugyan nem egyik napról a másikra alakulnak ki, de leginkább akkor mutatják meg magukat, ha már baj van.

Murphy törvénye vagy a helytelen szaniterhasználat?

Azt gondolhatnánk, hogy szinte Murphy törvényeként a dugulás akkor üti fel a fejét, amikor a legkevésbé ezzel foglalkoznánk. A háttérben ugyan állhat az elzsírosodott, régi rendszer, de a tapasztalatok szerint legtöbbször inkább a helytelen szaniterhasznált okozza a problémákat. Mire gondolunk pontosan?

Mit ronthatsz el?

A toalettre – már csak méreténél fogva is-, sokan úgy gondolnak, mint egy szemetesre, amibe bármit bele lehet önteni, és ott lehúzni. Ezzel az a legnagyobb baj, hogy ami egy nagy csőátmérővel rendelkező ingatlannál működik, az nem biztos, hogy mindenhol így is lesz. Sőt! A szakemberek azt javasolják, hogy a női higiéniai termékeket, a használt macskaalmot és az ételmaradékot inkább a szemetesbe dobjuk, hiszen idővel makacs dugulásnak ágyazhatnak meg a toalett esetében. Fontos, hogy a konyhai mosogatónál használj lefolyószűrőt, így megelőzheted az ételmaradékok rendszerbe kerülését. Az erősen habzó készítményekből mértékkel használj, hiszen a vékony csövekben éppen ez a hab ágyaz meg a dugulásoknak.

Duguláselhárítás ünnepnapokon: mit tehetsz a helyreállításhoz?

Stressz, pumpálás, lefolyótisztítóért rohangálás – Talán senkinek nem kell bemutatni a semmiből fellépő dugulást és a vele járó bosszankodást. A duguláselhárítás ünnepnapokon is elérhető szolgáltatás, de a legtöbben igyekezenek maguk megoldani a helyzetet- főként költséghatékonysági szempontokból. Ha ez utóbbi mellett döntenél, akkor egy jó lefolyótisztító valóban csodákra képes, de a korszerű WC pumpa is hatékony segítőtárs lehet. A hagyományos pumpánál modernebb is elérhető, érdemes a szaküzletekben érdeklődni iránta. Arról ismerheted fel, hogy a kézben tartott része egy kerékpár pumpára hasonlít.

Tényleg drága a duguláselhárítás ünnepnapokon?

Mi a helyzet, ha hiába pumpálsz és öntöd a lefolyótisztítót a rendszerbe? Mielőtt a sokadik flakon mellett döntenél, és ezreket költenél erre, érdemes átgondolni, hogy talán tényleg a szakember jelenthetné a gyors és hatékony megoldást. A duguláselhárítás ünnepnapokon is lehetséges. Az árakról érdemes előre tájékozódni, a korrekt hozzáállás tanúbizonysága, ha legalább egy körülbelüli árral szolgálhat a szakember a telefonos egyeztetés alkalmával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük