Használt ingatlan? Induljon a felújítás a kamerás csatornavizsgálattal!

kamerás csatornavizsgálat

Az új otthon birtokba vétele mindig izgalmakkal és várakozással teli időszak. Ha használt házra esne a választás, akkor gyakran felújítással indulnak az első hetek. Kevesen gondolnak rá, pedig hasznos lenne, hogy az ingaltanhoz tartozó rendszereket is átnézessék. A kamerás csatornavizsgálat a teljes csőrendszerre kiterjedhet, és még a legapróbb repedések is felfedezhetők ilyen módon.

A költözés mindig öröm?

A költözés rengeteg munkával, fárasztó takarítással és feladattal járó folyamat. Mégis, valahol örömteli esemény, kerüljön rá sor bármilyen esemény miatt is. Magában hordozza az újdonság varázsát, amire bizony szüksége van a mai kor emberének. Ahhoz azonban, hogy a későbbiekben ne találkozzunk váratlan helyzetekkel és hirtelen fellépő gondokkal, érdemes a kezdetekkor a kritikus területekhez szakembert hívni.

Ismerd meg az új otthonod!

Minden háznak megvannak a maga zajai, a sajátos elrendezése, a benne rejlő lehetőségek. A beköltözés után érdemes ezeket megismerni, felfedezni és akár preventív céllal megvizsgálni, mire fér rá a jövőben a javítás, korszerűsítés. A duguláselhárítás megelőzésének érdekében a kamerás csatornavizsgálat kifejezetten hasznosnak bizonyul. Segítségével a régi rendszerek apró repedéseire, hibáira fény derülhet, sőt, a gyakran elzsírosodással járó problémák is időben megismerhetők. Jobb a bajt megelőzni, mint utólag kapkodni és idegeskedni. Ez annak ellenére igaz, hogy így preventív céllal kerülhet sor a helyreállításra.

Prevenció a csatornák világában

Fontos tudnod, hogy ha eddig panelben, vagy újépítésű ingatlanban éltél, hogy a dugulások bizony nem válogatnak, és ellenük a legtöbbet a szaniterek helyes használatával tehetsz. Könnyen lehet, hogy ami a panel rendszerének meg sem kottyant, az egy családi ház esetében néhány héten belül komoly dugulást okozhat. A toalett és a konyhai mosogató nem az ételmaradékok eltüntetésére szolgál, ezt minden ingatlanhasználónak érdemes tudnia.

Kamerás csatornavizsgálat: megelőzéshez és helyreállításhoz

A duguláselhárítás területén tevékenykedők akkor is állnak rendelkezésre, ha a megelőzés a cél. A kamerás csatornavizsgálat segítségével a rendszer megvizsgálható, a száloptikás készülékkel készült felvételek visszanézhetők, kielemezhetők. Akkor is hasznos mellette letenni a voksot, ha már baj van, és a dugulás pontos helyét szeretnénk belőni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük