A dugulások lehetséges helyei

2020. 02. 27.

A duguláselhárítás számtalan helyen szükségessé válik

A dugulásoknak többféle formája van. Egyrészt megkülönböztetünk a dugulás helyétől függően kültéri és beltéri dugulást. A beltéri dugulásnál megkülönböztetjük azokat a keletkezésük helye szerint: mosogató, mosdó, fürdőkád/zuhanytálca, WC. Az is lényeges, hogy valamiféle beleöntött, beledobott anyag okozza azt, esetleg a cső rendellenessége, faágak okozta sérülések stb.
Ahogy többféle dugulás létezik, úgy minden duguláselhárítási megoldás is más és más. Mert ugye nem mindegy, hogy az összegyűlt haj okoz dugulást, vagy épp valami beleesett a WC-be.
A meleg víz sok esetben oldja a dugulást, sok esetben azonban ennél komolyabb eszközöket is be kell vetniük a duguláselhárítással foglalkozó szakembereknek.
A kereskedelemben is kapható lefolyótisztítók sok esetben hatásosak. Ezek zömmel  agresszív, maró anyagok. Nagyon fontos, hogy pontosan olvassuk el a használati utasítást, mert például nem megfelelő hőmérsékletű vízzel nagyobb kárt okozhatunk, mint gondolnánk!
Dugulás ellen mégis a leghatásosabb, legjobb és leggyorsabb megoldás a dugulás elhárítással foglalkozó szakember!
Nem mindenki tudja: a lefolyónak 3 része van, amely eldugulhat:

1. Duguláselhárítás a lefolyónyílásnál

A lefolyónyílásnál gyakran összegyűlik a haj, néhány “beleesős” tárgy stb. Ezt a részt érjük el házilag is a legkönnyebben, és itt vethetők be legjobban a duguláselhárítás házi praktikái.

2. Duguláselhárítás az első csőkanyarulatnál

Az első csőkanyarulatnál szoktak megrekedni az idegen, nagy fajsúlyú tárgyak. Ezek eltávolítása. – különösen bontás nélkül, – már bizony nem egyszerű feladat és csak szakember irányításával történhet. Az is gyakran megesik, hogy nem is tudjuk, hogy valami belesett a lefolyóba.

3. Duguláselhárítás a cső további részein

Az első csőkanyarulat után még nagyon hosszan kanyarog a vezeték és a dugulás bárhol kialakulhat. Azonban a szakemberek a duguláselhárító gépeikkel akár 40-60 méter messze is elérnek bontás nélkül.
A lefolyószűrőről megoszlanak a vélemények. Sokféle, lefolyóba nem illő anyagot összegyűjt, ugyanakkor a lefolyó víz nyomása csökken. Ki-ki másként gondolkodik róla, de inkább jó, mint nem. A kicsi, 4-8 cm-es eszköz szinte fillérekért megvásárolható és rendkívül hasznos mind a fürdőszobában, mind a konyhában.
Az eszköz használata egyszerű, csak bele kell helyezni a lefolyó nyílásába, és segítségével felfoghatóak a hajszálak, ételmaradékok. A mosogató esetében a dugulásokat leggyakrabban az ételmaradékok és a zsiradék okozzák, ezek kiszűrésére alkalmas ez a kis szűrő. A zuhanyzó és a kád esetében a haj-, és szőrszálak jelenthetnek problémát, s akkor is előnyös lehet használata, ha a fürdőkádba folyik a mosógép kivezető csöve.
Abban az esetben, ha nem túl piszkos a víz, mindig alkalmazható a szűrő. Hátránya, amiről fentebb írtunk, hogy  lassítja a víz lefolyási sebességét, ami a lerakódások keletkezéséhez járul hozzá. Annak érdekében, hogy ez ne történjen meg, időnként célszerű elvégezni a mosogató karbantartását! Miután teleengedtük azt forró vízzel, húzzuk ki a dugót, s a forró vizet hagyjuk még egy ideig folyni. Ez hatásos megoldás a lerakódott zsiradék ellen, s a hatást még növelhetjük is pumpálással. Ha csak simán kezet mosunk, vagy kevésbé piszkos munkát végzünk,akkor nem szükséges a vízszűrő használata, hogy a víz lefolyási sebessége ne csökkenjen, és az segítsen levinni a csövekben az esetleges lerakódásokat.

Archívum

Telefon:

+36 70 7755 190

E-mail:

info@dugulaselharitast.hu
Duguláselhárítás logo

ADATVÉDELMI

BLOG

ÁRAK