Duguláselhárítás, kezdje a megelőzésnél!

2020. 07. 25.

Ahol az ingatlan használatban van, ott időről-időre előfordulhatnak karbantartási teendők. Korántsem mindegy azonban, hogy ezek várathatnak-e magukra, vagy azonnali beavatkozást igényelnek.

A konyhában, a fürdőszobában és a toalettben előforduló szaniterek optimális működése hozzájárul az otthon kényelmes használatához. Amennyiben dugulás üti fel a fejét, akkor nagyon fontos a mihamarabbi helyreállítás, javítás. Mint azonban minden rendszer esetében, így a lefolyók kapcsán is kiemelt jelentőséggel bír a prevenció.

Miként előzhetőek meg a dugulások? – duguláselhárítás blog

Mit tehetünk a hétköznapokban annak érdekében, hogy a lefolyók mindig átjárhatóak legyenek? Elsősorban arra célszerű odafigyelni, hogy helyesen használjuk-e azokat. A szakemberek tapasztalatai szerint a háziasszonyok rendszeresen több mosogatószert, mosóport és tisztálkodó szert használnak, mint az valóban szükséges lenne. Az ezekből képződő hab megül a csövek falán, s melegágyat képez a hajszálaknak, a szőrszálaknak, a darabos szennyeződéseknek, és ezekkel együtt a makacs dugulásoknak.

Fontos tehát, hogy a toalettre és a lefolyókra ne úgy tekintsünk, mint egyfajta szemetesre. A használt macskaalomnak, a női higiéniai termékeknek a kukában a helyük. Hasonlóképp járjunk el az ételmaradékokkal is. A lefolyószűrő használatával megakadályozhatjuk, hogy a mosogatás során bármi darabos kerüljön a lefolyóba. Dugulás esetén a szifon tisztítása is megoldást kínálhat, de ha visszatérő dugulással szembesülünk, akkor megéri profikra bízni a duguláselhárítás, helyreállítás folyamatát.

Ha a hétköznapi takarítás alkalmával duguláselhárításnál használt vegyszert, vagy az ecet és szódabikarbóna már számtalanszor bizonyított párosát önti a lefolyóba, azzal elejét veheti a komoly dugulásoknak. Abban az esetben viszont, ha indokolatlanul magas a vízszámla, vagy nedves foltokkal találkozik a falakon, akkor célszerű azonnal szakembert hívni, hiszen valószínűleg csőtörés a ludas.

duguláselhárítás blog

Archívum

Telefon:

+36 70 7755 190

E-mail:

info@dugulaselharitast.hu
Duguláselhárítás logo

ADATVÉDELMI

BLOG

ÁRAK