Csatornatisztítás és kamerás csatornavizsgálat: ne bajlódj egyedül!

csatornatisztítás

Dugulások a konyhában? Visszafolyó víz a fürdőszobában? Ha nem megy le a kádból a víz, vagy visszaköszön az a padlón, akkor bizony a helyiség kényelmes használata sem biztosítható. A duguláselhárítás és a csatornatisztítás területén otthonosan mozgó szakemberek azt javasolják, hogy a pumpálás és némi lefolyótisztító ugyan jól jöhet otthon, de ha ezek nem válnak be, akkor mihamarabb hozzáértőt érdemes hívni.

Ne ess bele a leggyakoribb hibákba!

Eszeveszett pumpálás és literszámra a lefolyóba öntött vegyi anyagok. Ez utóbbiaknak már csak költségvonzata sem elhanyagolható. A mai világban korántsem mindegy, mennyibe kerül a duguláselhárítás, és mikor veszed észre, ha kevésnek bizonyulnak az otthoni alapanyagok. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy házi használatra alkalmas csőgörényt vásárolnak, valamint a nagy számok törvénye alapján tetemes mennyiségű lefolyótisztítót öntenek az érintett szaniterbe. A gyakorlatban viszont általában bebizonyosodik, hogy a makacs duguláson ezek kevésbé segítenek. Ugyan a nagy vákuumot képező WC pumpa meglepően eredményesen vethető be, de ha mélyen van a dugulás, akkor profi csatornatisztításra lesz szükség.

A szakember látja, merről érdemes elindulni

A kamerás csatornavizsgálat sok profi eszköztárában helyet kap. Mások azonnal a nagynyomású womás tisztítást választják, és csak akkor néznek rá a rendszerre a kamerás megoldással, ha nem szűnik meg a dugulás. Mindenkinek megvannak a maga trükkjei, de abban minden szakember egyetért, hogy megéri időben segítséget kérni.

Van, ami házilag nem megoldható!

Ha nem költenél százezreket olyan professzionális duguláselhárító eszközökre, amik korántsem biztos, hogy működni fognak hozzáértés hiányában, akkor a prevenció és a szakszerű helyreállítás egyaránt kiemelt figyelmet érdemel. Az online piactéren bárki beszerezheti a profik által használt készülékeket, de a szakértelem és a tapasztalat hiánya hamar megmutatja magát. A makacs dugulások, a gyökér-benövések, a mélyen levő problémás szakaszok, és a rendszer hibáiból eredő problémák házilag nem helyreállíthatók. Ne feledd, a profizmus kifizetődőbb lehet, mint az, ha folyamatosan magad próbálkozol, tulajdonképpen a lefolyóba öntve a pénzt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük