Problémák a háztartásban? Mutatjuk, mi okozza a legtöbb stresszt!

duguláselhárítás

Mindig kifogástalanul működnek a szaniterek otthonodban? Sajnos tény, hogy ha a csövek állapotára és a lefolyóba kerülő szennyeződések elkerülésére fokozottan ügyelsz, akkor is előfordulhatnak makacs dugulások. A rendszer elzsírosodása elsősorban a régebbi ingatlanoknál fordulhat elő, de az új építésűek sem számítanak kivételnek. Esetükben inkább a helytelen szaniterhasználatból fakadóan jelentkeznek dugulások. Álljon bármi is a háttérben, korántsem mindegy, hogy milyen módszert választasz a helyreállításra.

Dugulás, mint stresszforrás

Az eldugult lefolyó, a visszafolyó szennyvíz azonnal feszültséget okoz. A tapasztalatok szerint ez a leginkább problémás helyzet, és mivel az ingatlan kényelmes használata múlik rajta, ezért nyilvánvaló a stressz forrása. Különösen nagy lehet a gond akkor, ha gyökér-benövés áll a háttérben. Ez nemcsak a kertes házakban fordulhat elő, hanem tulajdonképpen bárhol, ahol esélye van a fák gyökereinek bekúszni a csövekbe.

Visszatérő dugulások

Úgy tűnik, már sikerült pumpálással és lefolyótisztítóval megszabadulni a dugulástól? Ha rövid időn belül ismét visszatér, akkor a profi csatornatisztítás mindenképpen figyelmet érdemel. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a házi csőgörénnyel való bajlódás és a literszámra a rendszerbe öntött, méregdrága vegyi anyagok sem feltétlenül hozzák meg a kívánt eredményt. A visszatérő dugulás már mindenképp hozzáértő kezeket és eszközöket kíván meg. A womás csatornatisztítás eredményesen alkalmazható, de a profik által végzett kamerás csatornavizsgálat is hasznos módszer lehet annak érdekében, hogy a probléma helye pontosan felmérhető legyen.

Szemetest a WC-be!

Sokan elfeledkeznek róla, pedig kifejezetten hasznos a toalett helyiségében a szemetes elhelyezése. Nemcsak a női higiéniai termékek kapcsán van ez így, hanem egyébként, a papírzsebkendők, nedves törlőkendők, WC papír gurigák is helyet kaphatnak benne. A toalett nem egyfajta szemetes, hogy abban mindent lehúzz, ezt megéri az ételmaradékok kapcsán is szem előtt tartani.

Alapvetően elmondható, hogy a prevenció, a helyes szaniterhasználat és a megelőzés céljából alkalmazott kamerás csatornavizsgálat alapvetően hozzájárul a kifogástalanul működő szaniterekhez. Ne feledkezz meg arról sem, hogy a lefolyószűrő alkalmazásával számos szennyeződéstől megkímélheted a rendszert.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük