Eldugult lefolyók és csatornatisztítás: felejtsd el 2024-ben!

csatornatisztítás

A lefolyótisztítás a takarítás rendszeres része, sokan mégis elfeledkeznek róla. Néha pedig nem lenne többre szükség, mint egy forró vízzel történő átöblítésre, valamilyen lefolyótisztító használatáról. A prevenció fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. A lefolyószűrővel már sokat tehetsz annak érdekében, hogy a hajszálak és az ételmaradékok ne kerüljenek a rendszerbe. Mindez azonban még mindig nem jelent garanciát arra, hogy a dugulások tényleg elkerülik otthonod.

Gondoltál már a szifon kitisztítására?

Mi a teendő akkor, ha nem folyik le a víz? Amennyiben mosogató vagy a fürdőszobai csap az érintett, akkor hasznos megpróbálkozni a szifon tisztításával. Az egyszerű szétszerelhetőségnek köszönhetően laikusként is elvégezhető a teendő, az eredmény pedig az átjárható rendszer lesz. Ez természetesen csak akkor állja meg a helyét, ha a probléma a szifon eltömődésében keresendő. Mélyebben levő dugulásoknál a nagy vákuumot képező WC pumpa javasolt, ami egy kerékpár pumpához hasonló megjelenéssel rendelkezik –legalábbis a pumpa részét illetően biztos.

Womás csatornatisztítás: tuti megoldás szinte minden dugulásra

A womás csatornamosás jó eséllyel minden dugulást felold, és eltávolítja a rendszerből. A hozzáértők azt javasolják, hogy időnként kamerás csatornavizsgálat segítségével is érdemes átnézetni az otthonhoz tartozó rendszert. Ez a kamerás eszköz a csővastagsághoz mérten kerül kiválasztásra, majd visszanézhető felvétel készül a rendszer belső részéről. A preventív céllal is ajánlott kamerás cső- és csatornavizsgálat akár a nagyobb gondokat is segíthet megelőzni, így a csőtörést vagy a gyökér-benövést.

Legyen 2024 a prevenció éve!

Talán felesleges is említeni, hogy a megelőzés mindig praktikusabb és kevésbé költséges, mint egy már kialakult baj orvoslása. Nincs ez másként akkor sem, ha a csatornarendszerről és a szaniterek működéséről van szó. A fürdőszoba és a konyha nélkülözhetetlenek a komfortos mindennapokhoz. Elég, ha csak egyetlen szaniternél dugulás tapasztalható, és az az egész lakás kényelmére rányomja bélyegét. 2024 akár a megelőzés éve is lehet e tekintetben! A kamerás csatornavizsgálat kezdő lépés azon az úton, ami a kifogástalanul működő lefolyókhoz vezet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük