Visszafolyó szennyvíz? A csatornatisztítás megoldhatja!

csatornatisztítás

Végeztél a fürdéssel, de szörnyű erővel csap le Rád a tudat, hogy a padlóösszefolyónál visszafelé folyik a leengedett víz? A probléma szinte átlagosnak mondható, és többeknél előfordul, mint hinnéd. Ezzel persze nem vagy kisegítve, főleg akkor, ha már az egész fürdőszoba úszik. Bár a pumpálás és némi lefolyótisztító jó szolgálatot tehet, de mielőtt belemerülsz a házilagos duguláselhárításba, érdemes átgondolni, hogy valóban ez-e a legjobb megoldás.

Míg a csapoknál a szifon kitisztítása gyakran hozza meg a vártakat, addig a komolynak tűnő dugulások általában azok is. A lakóhelyeden tevékenykedő szakember ilyenkor csodát tehet, és igény szerint akár ünnepnap is kiérkezik a megbeszéltek alapján.

Kamerás csatornavizsgálat: minden baj felismerhető!

A womás csatornatisztítás rendszerint beváltja a hozzá fűzött reményeket. A korszerű módszer mellett a kamerás csatornavizsgálat is figyelmet érdemel, ezzel ugyanis a teljes rendszert átnézheti a hozzáértő. A kamerás eszköz visszanézhető felvételt készít, s ennek köszönhetően a repedések, lerakódások és a dugulások is azonnal betájolhatók. A régi ingatlanoknál már a csövek elzsírosodásával és a megkövesedett lerakódásokkal is számolni kell. Az a baj velük, hogy jelentősen csökkentik a cső átmérőjét, és így a dugulások könnyebben kialakulnak.

Bontás? Ettől félnek a legtöbben!

A tapasztalatok szerint a legtöbben attól tartanak, hogy bontani kell, és a helyreállítás költségei is azonnal aktuálissá válnak. Kétségtelen, hogy a csőtörés, a gyökér-benövés, a repedések az érintett csőszakasz cseréjét teszi szükségessé, de ilyenkor nem nagyon van más megoldás, ha továbbra is használni szeretnéd az ingatlant.

Bízd a hozzáértőkre a helyreállítást!

A helyzet azonnali beavatkozást igényel, ha egyáltalán nem tudod leengedni a kádból a vizet, és a toalett is használhatatlan, éppen a visszafolyó szennyvíz miatt. Ilyenkor egyetlen napot sem érdemes elfecsérelni a házilagos módszerekre. A legjobb, ha azonnal szakembert hívsz, aki célirányosan lát neki a helyreállításnak. Nem ritka, hogy fél óra, és minden újra rendben van. A hozzáértés és a profi felszerelés aranyat érnek, ha nem is anyagi értelemben. A korrekt árak és a megbízhatóság még mindig járhatnak kéz a kézben. Nem törvényszerű, hogy a hozzáértők munkadíja megfizethetetlen legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük