Csatornatisztítás: ha nagynak tűnik a baj

lefolyó tisztítás

A csatornatisztítás során a csatornavezetékekben és lefolyókban lerakódott szennyeződések, fizikai akadályok kerülnek eltávolításra. Ez történhet a karbantartás részeként, de a hirtelen fellépő dugulás esetén is érdemes mellette dönteni. Vajon elbánhatsz mindezzel egyedül, házilagos módszerekkel, vagy inkább a szakember profi eszközei és tapasztalatai szükségesek a mihamarabbi eredményekhez? Cikkünkben ennek járunk utána.

Hiába a pumpálás?

WC pumpa – Egy azon háztartási eszközök közül, amik mindenkinél vannak otthon. A hétköznapokban használt pumpa mellett nem árt, ha van még egy teljesen higiénikus, amit akár a mosogató esetében is bevethetsz. Tudtad, hogy ma már speciális, nagy vákuumot képező pumpát is beszerezhetsz? A szakemberek által is dicsért megoldással akár a makacs dugulásoknak is búcsút mondhatsz. Ha azonban lefolyótisztítót is használsz, akkor célszerű gumikesztyűt viselni, és óvatosan bánni az erősen maró hatású készítménnyel.

Feleslegesek a lefolyótisztítók?

Ha beüt a baj, akkor a közeli üzletben hajlamosak vagyunk szinte minden lefolyótisztítóból beszerezni néhányat. A remény hal meg utoljára, ám ha elfogadsz egy tanácsot, akkor ezeket ne öntözd bele a lefolyóba ész nélkül. A vegyi anyagok egymással kombinálva veszélyes gázokat alkothatnak, és akár sérülés is lehet a dolog vége. Bár mindig jó szolgálatot tesz, ha van otthon valamilyen, duguláselhárítás céljára alkalmazható készítmény, de ha azzal sem megy a rendszer átjárhatóvá tétele, akkor nem biztos, hogy még napokig kellene próbálkoznod.

Használhatatlanok a lefolyók?

A profi csatornatisztítás egyre vonzóbb lehetőség lesz, ahogy hiába bajlódsz a pumpával és a különféle készítményekkel. A házi csőgörény a legtöbbeket már elcsábította, és sok háztartásban van belőle otthon, viszont tényleges hasznát laikusként nem igen lehet venni. Akár a rendszert is károsíthatod azzal, ha nem tudod, hogyan mozgasd, vagy milyen átmérőjű típusra van igazából szükséged. Ez is egy olyan eszköz, ami profi kezekben hozhatja a vártakat, ám egyébként szinte felesleges kiadásnak számít.

Megéri a csatornatisztítás irányába mozdulni!

Az ingatlanhoz tartozó rendszer optimális működése az otthon kényelmét szolgálja. Ezt általában csak akkor ismerjük fel, ha valamelyik szaniter nem funkcionál rendesen, eldugul. A csatornatisztítás időnként aktuálissá váló feladat, ami akkor is nélkülözhetetlen, ha az ingatlan nincs rákötve a városi vezetékre. A szakemberek által végzett mechanikus tisztításhoz gyakran magas nyomással működő eszközöket vetnek be, de akár vegyi tisztítással is kombinálható mindez. Az aktuális állapottól, a rendszer korától és minőségétől függően választják ki a szakemberek, hogy a jelenlegi helyzetben milyen megoldás felel meg leginkább az elérni kívántaknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük