A professzionális csatornatisztítás megelőzheti a nagyobb bajt!

professzionális csatornatisztítás

Minden bajra létezik megoldás, és ez akkor sincs másként, ha duguláselhárításról van szó. A gond csak az a dologgal, hogy ha egyáltalán nem folyik le a szennyvíz, akkor akár teljesen használhatatlan az érintett szaniter. A toalett esetében ez különösen rossz, hiszen így az egész otthon kényelme veszélyben. Sürgős helyzetben a legtöbben csak rövid ideig próbálkozunk a házilagos módszerekkel, és a duguláselhárítás, csatornatisztítás céljából hamarosan szakembert hívunk.

Néha nem elég a pumpa!

A makacs dugulásoknál az utolsó pillanatig reménykedik az ember abban, hogy elég lesz a pumpálás és némi lefolyótisztító használata. Elvégre számos készítményről hirdetik, hogy még a makacs dugulásokkal is elbánik. A gyakorlatban azonban ez nem mindig így néz ki. A korszerű, nagy vákuumot használó pumpa mindenképpen megéri azt a néhány ezer forintos befektetést, hiszen aranyat érhet szükséghelyzetben. Garancia azonban nincs arra, hogy a házilagos módszerek tényleg hoznák a vártakat.

Megéri vagyonokat költeni lefolyótisztítóra?

Milyen lefolyótisztítót részesítesz előnyben? A legújabb, reklámokban látott márkákban bízol? Vagy inkább a régi, jól bevált típust tartod mindig otthon? Egy felkészült háztartásban legalább egy flakon lefolyótisztító van otthon, hiszen akár megelőzés gyanánt is remek választásnak bizonyul. A titok talán éppen ebben rejlik. Csak kevesen gondoskodnak a lefolyók rendszeres tisztításáról, s még kevesebben hívnak szakembert prevenciós céllal. A kamerás cső- és csatornavizsgálat pedig kifejezetten ajánlott azoknak, akik régi építésű házban élnek, vagy ilyenbe költöznek, és szeretnék tudni, milyen állapotban van a rendszer. A csatornatisztítás hasonlóképp praktikus, főleg akkor, ha saját emésztője van az ingatlannak, vagy a kialakítás miatt az udvarban megtalálható csatornát szeretné a tulajdonos tisztán tudni.

Mi a helyzet a csőgörénnyel?

A házilag használatos, duguláselhárításhoz javasolt eszközök elsőszámú típusa a csőgörény. Bár a neve vicces, de ha előkerül, akkor az rendszerint nem túlságosan mókás helyzet. A toalettben még csak-csak sikerülhet házilag bevetni a csőgörényt, de a fürdőszobai lefolyók, a konyhai mosogató esetében már szinte biztos, hogy kevés lesz a laikusok önbizalma. Garancia sincs arra, hogy a megfelelő méretű mellett tetted le a voksod, így pedig akár sérülést is okozhatsz a rendszerben.

Csatornatisztítás, ahogy azt kell!

A csatornatisztítás mechanikus úton, vegyi anyaggal, vagy nagynyomású vízzel egyaránt történhet. Leginkább az aktuális állapot alapján választja ki a szakember a megfelelő módszert. Fontos, hogy időszakos jelleggel, megelőzés céljából is gondoskodj a csatornatisztítás feladatáról, így nem fordulhat elő, hogy hirtelen nagy baj lesz, és csak nehézségek árán sikerül újra a korábbi állapotot visszaállítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük