Miért fontos a profi csatornatisztítás?

profi csatornatisztítás

A szakértelem és a profi felszerelés nélkülözhetetlen akkor, ha az ingatlanban előforduló meghibásodásokról van szó. A költséghatékonyság érdekében sokan maguk munkálkodnak az autójavításon, festenek, burkolnak, vagy éppen a dugulásokkal birkóznak. Egy dolgot azonban mindig megéri szem előtt tartani: Megéri? A választ valahol belül sejti az ember, hiszen ha laikusként vág neki egy nehézkes feladatnak, akkor korántsem biztos, hogy az a várt eredményt hozza. A csatornatisztítás különösen ilyen terület, hiszen már csak a megközelítés, a hiba okának feltárása is szakértelmet igényel.

Elég a lefolyótisztító?

A megelőzés az élet minden területén jobban kifizetődik, mint az utólagos bajlódás és a javíttatásra fordított összeg. A szaniterekkel a legtöbben egészen addig nem foglalkozunk, amíg a dugulás jeleit nem látjuk. Ekkor viszont jön a stressz, a kapkodás, a vegyi anyagok öntözgetése és az ész nélküli pumpálás. Nos, ezek együttesen a legrosszabb kombinációnak számítanak. Elsőként nyugodj le, majd próbálkozz egy jó minőségű, korszerű pumpával. Használhatsz lefolyótisztítót, de csak egyfajtát.

Mennyibe fog kerülni?

A duguláselhárításhoz használt készítmények általában 2000 forint környékén megállnak. A csőgörény 10 ezer magasságában mozog, de garancia nincs arra, hogy megfelelő méretet vásárolsz, és egyáltalán használni is tudod majd. Ha mindezt hozzászámoljuk, akkor korántsem biztos, hogy házilag kellene a dugulások végére járni. A csatornatisztítás már némi hozzáértést is megkövetel, sőt, ha még soha nem láttad, hogyan épül fel egy ilyen rendszer,  akkor laikusként tulajdonképpen a szükséges tudás is hiányzik. Ilyenkor van szükség a profi csatornatisztítás lehetőségére.

Kiszállási díj is van?

Szakemberenként eltérő, hogy ki mi alapján állapítja meg a munkadíjat. A saját weboldallal rendelkező profik nemcsak a működési területről, hanem a várható költségekről is tájékoztatnak már ezen a felületen. Természetesen a csatornatisztítás pontos összegéről a helyszínen tud bővebben informálni a szakember, hiszen minden helyzet más és más. Alapvetően azonban már lehet egy képed arról, hogy mennyire számíts.

Megelőzésként érdemes?

Cikkeinkben már számtalanszor említettük a prevenció fontosságát. A háztartások szaniterhasználati szokásait látva, nem lehet elégszer hangsúlyozni ezt. A csatornatisztítás is lehetséges preventív jelleggel. A szakember jól látja, hogy milyen lerakódások vannak abban, működik-e rendesen a lefolyó és a csövek teszik-e a dolgukat. A kamerás cső- és csatornavizsgálat minden részletre kiterjedően átvizsgálhatóvá teszi a rendszert.

Profi eszközökkel tuti a siker!

A szakember által végzett csatornavizsgálat nemcsak a hozzáértés miatt kivitelezhető gyorsan. A használt készülékek, eszközök is fontos szerepet játszanak abban, hogy a csatorna tiszta, átjárható, szagmentes legyen, és a teljes rendszer kifogástalan állapotban működjön.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük