Csatornatisztítás nélkül nem indulhat a nyár!

csatornatisztítás

Sokan benne vannak már a kerti munkálatokban, de nem ritka, hogy még csak most kerül elő a térkő, az ásó és kerti bútor. Az otthont övező környezet szinte minden kertes házban élő számára fontos, hiszen ez az a privát szféra, ahol élvezhető a természet, a nyári reggelek frissessége és az esti grillezés fenséges illata. Ahhoz azonban, hogy maradéktalanul elnyerje tetszésünket a kert, érdemes annak minden szegletére hangsúlyt helyezni.

Esztétikus homlokzat néhány lépésben

A téli esőzések és szélviharok után a tavasz csapadékban bőséges volt, ennek pedig kerttulajdonosként is örülhetünk. A talaj megkapja azt a nedvességet, amire szükségük van a növényeknek, vagy akár csak a gyepnek a fejlődéshez. Az udvar felőli homlokzat esztétikus megjelenése szintén hozzájárul ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a teraszon, a kertben. Ezzel együtt rendszerint szóba kerül a csatornatisztítás kérdése is, ami az őszi hónapoktól máig igencsak időszerű a legtöbb ingatlannál.

Csatornatisztítás felesleges bajlódás nélkül

A magasan elhelyezkedő csatornát néha megközelíteni sem könnyű, a koszos munka hátulütőiről pedig ne is szóljunk. A falevelek, az elrothadt növényi maradványok éppen úgy megtalálhatók a csatornában, mint a homok és mindenféle egyéb szennyeződés. A hónapok, vagy akár évek során komoly mennyiség gyűlhet fel, melynek eltávolítása megfelelő hozzáértést és persze eszközöket igényel.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy nem érdemes beruházni csak ezért egy méretes létrába, mint ahogy a profik által használt eszközök sem az átlag ingatlantulajdonos pénztárcájához mért kategóriát képviselnek. Sokan úgy vannak vele, mint a szezonváltáskor aktuálissá váló gumicserével. Mi értelme beszerezni a drága eszközöket, ha a ritkán szükséges munkálathoz szakember segítségét is igénybe lehet venni? Nos, ez a csatornatisztítás kapcsán sincs másként.

Nincs késő még most sem ahhoz, hogy a területen tevékenykedő profikhoz fordulj, és a csatornatisztítás feladatát gyorsan letudd segítségükkel. A nyáron hirtelen érkező viharok, a nagymennyiségű lehulló csapadék így szabad utat kap, és a neki szánt irányba folyik majd le a tetőről.

Ha dugulással, vagy kamerás csatornavizsgálattal kapcsolatos feladatok válnak aktuálissá, akkor is érdemes a csatornatisztítás teendőit egyúttal letudni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük