Fókuszban a kert nyárra történő felkészítése

csatornatakarítás

Csatornatisztítás és takarítás. Nem, nem csak ennyiből áll a kertépítés és a kerti területek nyárra történő felkészítése! Ugyanakkor tény, hogy a tiszta környezet már egyet jelent azzal, hogy indulhat az élhető terület megalkotása. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ekkortájt sokan döntenek a csatornába került szennyeződések eltávolítása mellett, s ehhez a legtöbben profi segítséget kérnek.

Kényelmetlen munka a magasban

A többszintes házzal rendelkezőknél nem is opció, hogy maguk végezzék el a csatornatisztítás feladatait, de egyébként sem szívesen mászik az ember, ha nem muszáj. Az őszi lehullott faleveleket, az összegyűlt szennyező, rothadó anyagokat, port, homokot és koszt pedig mindenképpen célszerű eltávolítani, így tudja ugyanis csak ellátni a csatorna ténylegesen feladatát. Míg a duguláselhárítás esetén még nagy lelkesedéssel próbálkozik maga is a háziasszony, addig a csatornatisztítás nehézségeit már nem ennyire egyszerű megugrani. Hívj szakembert hozzá, és gyorsan újra tisztává varázsolja majd a területet!

Zöldet mindenhová?

Sokan már az áprilisi-májusi hónapban felvirágoztatják az erkélyt, a teraszt és a kertet. Az időhiány azonban nagyúr, ám még nem vagy elkésve, ha most szerzed be kedvenc egynyári növényeid. Bár a fűmag elszórásának megvan a maga ideje és módja, de kezdő kertészként tulajdonképpen bármikor elszórhatod, és nedvesség jelenlétében biztosan ki fognak kelni a kis magok. Amennyiben konyhakertet álmodtál meg magadnak, akkor a magról vetés már nem feltétlen időszerű, ám még mindig csodaszép palántákat lehet kapni a piacokon.

Nem árt, ha tisztában vagy azzal, hol találhatók a környékeden megfizethető kertészetek, barkács üzletek, ezek ugyanis aranyat érnek, ami a kerti eszközök, a kaspók, vagy éppen az évelő növények beszerzését illeti. Néha a kevésbé neves cégeknél érdemes körülnézni, és meglepően jobb árakkal találkozhatsz, mint az „agyonreklámozott” helyeken.

Növényválasztás célirányosan

Tudtad, hogy a kertben fekvő csövek környékére nem javasolt nagy gyökérzetet növesztő cserjéket, fákat ültetni? Pedig így van! A gyökér-benövés kellemetlenségei kerülhetők el azzal, ha előre gondolkodik az ember, és a kerttervezésnél akár a nyomvonal meghatározás lehetőségével is él. Ez főként használt ingatlanvásárlás esetén bír kiemelt jelentőséggel, éppen úgy, mint a megelőzési céllal végzett kamerás csatornavizsgálat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük