Duguláselhárítás Alcsút területén? Tényleg akkora a baj, amennyire gondolod?

A családi házzal rendelkezők jól tudják, hogy mindig adódik feladat a kertben, és az ingatlan állapotán is folyamatosan lehetne javítani. A gyakran bosszúságot okozó dugulás azonban tulajdonképpen az ingatlan jellegétől és korától függetlenül előfordulhat. Amikor nem folyik le a víz, vagy éppen visszafelé jön az – legrosszabb esetben a toalettből -, akkor bizony a legrosszabbra szoktunk gondolni. Csőcsere, bontás, és a mindezekkel járó magas költségek.

Napjainkban különös figyelmet érdemelnek a szakmunkák, hiszen mind az alapanyagok, szint a munkadíj tekintetében jelentős változások tapasztalhatóak. Az árak lassan az egekben vannak, és senki nem látja, hol a vége a dolognak. Ilyenkor joggal merül fel az igény az ingatlantulajdonosok körében arra, hogy amit csak lehet, maguk végezzenek el az otthon körül. De mi a helyzet a duguláselhárítással? Valóban megoldható ez házilag? A visszafolyó szennyvíz, vagy egyszerűen a csapban megálló víz problémája tényleg akkora, mint amilyennek elsőre tűnik? Milyen eszközöket érdemes otthon tartani a mihamarabbi helyreállítás érdekében?

Néha tényleg elég a WC pumpa

A leginkább kézenfekvő dolog, amihez elsőként nyúlunk dugulás esetén, az természetesen nem más, mint a hagyományos WC pumpa. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ezzel tényleg sokszor véget vethetünk a problémának. Önts némi duguláselhárító vegyi anyagot, vagy akár az ecet és a szódabikarbóna párosítását a lefolyóba, és jó eséllyel átjárhatóvá tehető a rendszer. De mi történik akkor, ha néhány nap múlva visszatér a dugulás?

Hallottál már a speciális vákuumot létrehozó, korszerű WC pumpákról? Ezek néhány ezer forintos áron beszerezhetőek, és a pumpálást egy kerékpár pumpára hajazó résszel végezheted el. Ennek hála a hatékonyság jelentősen növelhető, és még a makacs dugulásoknak is búcsút mondhatsz.

Duguláselhárítás Alcsút: visszatér a dugulás?

Ez már egy intő jel arra, hogy talán a házilagos módszerek mégsem bizonyulnak elegendőnek. Miért öntöznél még több liternyi vegyi anyagot a lefolyóba, vagy ruháznál be esetleg csőgörényre, amit nem is biztos, hogy fogsz tudni használni? A legtöbbször kisebb a baj, mint azt elsőre hiszed, s ez akkor sincs másként, ha végül szakembert kell hívni. A profizmus mind a felhasznált eszközöket, mind a hozzáértést illetően kifizetődő, és könnyen lehet, akár harminc perc alatt átjárhatóvá varázsolja majd lefolyódat.

Végül még egy jó tipp, amit kipróbálhatsz, ha éppen nincs elérhető szakember! A csapok esetében érdemes a szifon tisztításával megpróbálkozni, hiszen ez az a terület, ahol hajlamos sok szennyeződés összegyűlni. Az online videómegosztó portálokon számos videós segítséget találhatsz, de egy gumikesztyű és egy vödör is remek szolgálatot tesznek majd a munka közben. Bűzre számíthatsz, de talán a dugulásnak is búcsút mondhatsz. A házi duguláselhárítás Alcsút ingatlanjaiban akár így is megoldható. Egy esélyt mindenképpen megér a dolog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük