Duguláselhárítás Etyek – 10 tipp az eldugult lefolyókhoz

A dugulások rengeteg bosszúsággal és akár a teljes ingatlan használhatatlanságával járnak együtt. A konyhában, fürdőszobában és toalettben megtalálható szaniterek mindegyikénél fontos odafigyelni a megelőzésre. Cikkünkben ahhoz adunk tippeket, mit tegyél, ha már beütött a baj, és eldugult a lefolyó.

1. Szifon

A csapok esetében néha elegendő lehet a szifon kitisztítása. A laikusok által is elvégezhető feladat során figyelj arra, hogy mit honnan csavarsz le, ehhez számos videós segítséget találhatsz a világhálón. Egy gumikesztyű és egy vödör biztosan jól jön majd.

2. Pumpa

A hagyományos WC pumpa néha pont elég ahhoz, hogy a rendszer újra átjárható legyen. Ugyanakkor figyelj arra, nem tér-e vissza a probléma, hiszen ekkor már a lefolyótisztító folyadékok is jó szolgálatot tehetnek.

3. Korszerű pumpa

Hallottál már azokról a korszerű WC pumpákról, melyek jelentős vakummal dolgoznak? A néhány ezer forintért beszerezhető eszköz felülről kerékpár pumpára hasonlít, így hozható létre a vakum, amivel akár a makacs dugulások is megszüntethetőek.

4. Lefolyótisztító prevencióként is

Tudtad, hogy a lefolyótisztító készítmények prevenciós céllal is kitűnő szolgálatot tehetnek? Érdemes legalább egy flakonnal otthon tartani ezekből, így megelőzésként a lefolyókba önthetsz. Mit érsz el ezzel? A hajszálakból, habból, mosópor maradékokból, vagy akár ételmaradékokból kezdődő dugulásnak véget vethetsz, még mielőtt kialakult volna a makacs dugulás.

5. Prevenció

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megelőzés fontosságát. Ez a szaniterhasználati szokásoknál indul, hiszen korántsem mindegy, hogy mi kerül a lefolyóba, mennyire ügyelsz a rendszer körültekintő használatára.

6. Ecet és szódabikarbóna

Megelőzésre és a kisebb dugulások megszüntetésére egyaránt alkalmas az ecet és a szódabikarbóna kettőse. Az alapanyagok egyébként is csodaszernek bizonyulnak, és a háztartásban eredményesen alkalmazhatóak.

7. Vegyi anyagot, de csak egyfélét!

A lefolyótisztító készítmények minden korábbinál szélesebb kínálatban jelen vannak a piacon. Fontos, hogy csak egyfélét válassz, és ne keverd egymással az eltérő összetétellel rendelkezőket. Miért fontos ez? Az erősen maró hatású vegyi anyagok keverésével akár az egészségre káros gázok szabadulhatnak fel.

8. Duguláselhárítás Etyek: ne bajlódj sokáig!

A házilagos duguláselhárítás akár megvalósítható házilag is, erre az előzőekben több példával is szolgáltunk. Ugyanakkor megfontolandó, hogy miként tudsz olcsóbban kijönni. Ha egy-két nap alatt sem javul a helyzet, vagy visszatér a dugulás, akkor bizony nem kérdés, hogy szakembert érdemes hívni, így akár pénzt is lehet spórolni.

9. Profi segítség

A duguláselhárítás Egyek ingatlanjaiban élőknek is elérhetőek. Egy jó választással a megbízható, gyors munkát éppen úgy megkaphatod, mint a korrekt árakat.

10. Duguláselhárítás Etyek területén, bontás nélkül

Sokan éppen azért nem fordulnak szakemberhez, mert tartanak a bontástól és a vele járó magas költségektől. A duguláselhárítás Etyek területén is csak ritkán követeli meg a bontást, rendszerint a repedéssel járó problémák kapcsán. Az esetek jelentős részében hatékonyan, mindenféle bontás nélkül megvalósítható a rendszer átjárhatósága.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük