Duguláselhárítás Sukoró – 5 trükk a makacs dugulások ellen

Az eldugult lefolyóval kapcsolatban a legnagyobb baj az, hogy az érintett szaniter használhatatlanná válik. Mi történjen akkor, ha ez az ingatlan kényelmét és komfortosságát is jelentősen befolyásolja? Gondoljunk csak a toalettre vagy a mosogatóra, és máris láthatjuk, hogy a dugulás nem csupán bosszantó probléma, hanem az ingatlan használatát is befolyásoló helyzet. Cikkünkben olyan hasznos tippekkel igyekszünk szolgálni, melyeknek nagy hasznát veheted akkor is, ha a duguláselhárítás Sukoró térségében fordul elő.

1. Lefolyótisztítás még időben!

Kezd eldugulni valamelyik lefolyó? Lassan megy le a víz? Érdemes figyelni azokra az intő jelekre, melyekből már tudni lehet, közeleg a baj. Ilyenkor a rendszeres takarítás alkalmával beleönthetsz némi lefolyótisztítót a rendszerbe, ezzel elejét véve a komolyabb bajnak. Hasznos lehet a szifonokat is kitisztítani időnként. Meg fogsz lepődni, mennyi hajszál, szennyeződés halmozódik fel benne, hogy a bűzről ne is szóljunk.

2. Prevenció nap mint nap

A prevenció a legjobb választás akkor, ha a makacs dugulásokat szeretnéd elkerülni. Ez kezdődik azzal, hogy mi kerül a lefolyóba, hova öntöd az ételmaradékokat, zsiradékot, hova kerülnek a női higiéniai termékek, vagy például a használt macskaalom. A megelőzési cél akkor is középpontba kerül, ha takarításról van szó. A rendszer elzsírosodása ellen a lefolyóba öntött, forrásban levő víz kifejezetten hasznos. A duguláselhárítás Sukoró ingatlanjaiban is ritkábban válik szükségessé, ha a hajszálak nem mennek le a lefolyóban, és körültekintő vagy a használt mosópor, mosogatószer és egyéb, erősen habzó alapanyagok használatakor is.

3. Duguláselhárítás Sukoró: házilag, olcsón?

A házilagos megoldások korát éljük, amikor mindannyian igyekszünk spórolni. A dugulások megszüntetésével is próbálkozhatunk, ám kérdés, hogy ez meddig éri meg. Egy magas vakummal működő, korszerű WC pumpa minden háztartásban jól jön, s ez már önmagában is segíthet a makacs dugulások megszüntetésében. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a duguláselhárítás Sukoró térségében is lehetséges lefolyótisztító használatával, vagy akár az ecet és a szódabikarbóna kettősével.

4. Profi eszközök laikusoknak

Mint említettük, a korszerű WC pumpa remek választásnak bizonyul. Ez felülről a kerékpár pumpához hasonlít, alul pedig a hagyományos WC pumpát kaphatjuk esetében. A házi használatra szánt csőgörényről már nem ennyire jók a vélemények. Bár próbálkozni lehet, de ha nem megfelelően történik a méret kiválasztása, azzal akár csőtörést is okozhatsz. A titok néha tényleg abban rejlik, hogy időben szakemberhez fordulj.

5.Szakember? Néha korábban is érdemes lenne!

A duguláselhárítás Sukoró területén is elérhető profik közreműködésével. Gyakran a háziasszonyok feleslegesen költenek ezreket a lefolyótisztítókra, hiszen csak annyi kellene, hogy hozzáértő kezek dolgozzanak a rendszerrel. A megbízhatóság és a korrekt ára sem lehetetlenek, sőt, a legtöbbször bontás nélkül átjárhatóvá tehető a lefolyó – legyen szó bármelyik nedves helyiségről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük