Duguláselhárítás ünnepnapokon? 5 tipp, hogy elkerüld!

lefolyószűrő

Az év utolsó hónapjaihoz közeledve elérkezik a még kivételre váró szabadnapok ideje, a hosszú hétvégék és a pihenéssel töltött napok, még az adventi hetek hajtása előtt. Nyilvánvaló, hogy ilyenkor a legkevésbé sem szeretnénk az ingatlanban felmerülő problémákkal foglalkozni. Ez utóbbiakból pedig általában akad bőven. Mindig van valami, ami javításra szorul, és a teendőkkel jobb esetben házilag is elboldogulunk. De mi a helyzet az eldugult lefolyóval? Elegendőnek bizonyul a lefolyótisztító alkalmazása? Hogyan kerülhető el a szakember kihívása és a vele járó költségek? Cikkünkben ezt a témát igyekszünk körbejárni.

1. Használj lefolyószűrőt!

A konyhai mosogatóban alapkövetelmény a lefolyószűrő használata. Ez az a hely ugyanis, ahol a mosogatás közben óhatatlanul is apró, darabos szennyeződések kerülnek a lefolyóba. S tipikusan itt fordul elő, hogy a rendszerben a lerakódott zsír hatására szűkül a keresztmetszet, és máris megvan a baj. Még jobb, ha mosogatás előtt minden ételmaradékot a szemetesbe kotorsz, így a tényleges tisztításon van a hangsúly.

2. Szemétbe a darabos szennyeződésekkel!

Használt macskaalom? Női higiéniai termékek? Popsitörlő kendők? Csak néhány azok közül, amelyek a leggyakrabban felelősek a toalett dugulásáért. Vannak olyan termékek, amelyeknek semmi helyük a WC-ben. Érdemes egy kisméretű szemetest bent tartani a helyiségben, a higiéniai termékeken kívüli szemét eltüntetésére pedig ott van kuka. A toalett nem egy mindent elnyelő rendszer, erről ne feledkezz meg!

3. A lefolyótisztító jóbarát!

A duguláselhárítás ünnepnapokon kicsit sem tűnik vonzónak. A lefolyótisztító mindig jó szolgálatot tesz a háztartásban, és nem csak akkor, ha a dugulás megszüntetéséről van szó. A bevált készítmény prevenció kapcsán is kiemelt jelentőséggel bír. Érdemes a heti takarítás alkalmával némi lefolyótisztítót alkalmazni.

4. Duguláselhárítás ünnepnapokon?

Vannak olyan helyzetek, amikor a házilagos módszerek nem válnak be. A duguláselhárítás ünnepnapokon is aktuális lehet, és néha tényleg nem éri meg napokat várni a helyreállítással. Főleg így van ez akkor, ha a toalett érintett, vagy a falon láthatók nedves foltok a fürdőszobában, a toalettben.

5. Prevenció, ahogy eddig nem gondoltál rá

Hallottál már a kamerás cső- és csatornavizsgálatról? A dugulások esetén eredményesen alkalmazott készülék megelőzés céljából is alkalmazható. A profi szakemberek tehát prevenció érdekében is kihívhatók, így elkerülhetők a nagyobb problémák és a hirtelen, akár ünnepnapokon előforduló dugulások.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük