Őszi csatornatisztítás preventív jelleggel

2023. 10. 6.

Az ősz nemcsak a kert rendezéséről szól, hanem az ingatlan télre történő felkészítéséről is. Ugyan a klímaváltozás következtében a hosszú és fagyos télre nem sok esély van, de ennek ellenére tény, hogy a hideg az hideg. Ilyenkor nem szívesen bajlódunk az ingatlannal kapcsolatos javításokkal és helyreállításokkal. A rendszerek azonban nem kérdezik meg, hogy mihez van kedvünk. Nem véletlen, hogy sokan még most döntenek a csatornatisztítás mellett, akár preventív jelleggel.

Használd ki a kamerás cső- és csatornavizsgálat előnyeit!

A korszerű technológia a duguláselhárítás és a csatornatisztítás területén is megmutatja pozitívumait. A csatornatisztítás szükségességét akár a kamerás megoldással is feltérképezheti a szakember. A száloptikás eszköz a megfelelő fényviszonyokat teremti a csövek belsejében, és az apró kamerával rögzíthető a felvétel, majd kiértékelhető az. Miért előnyös mindez? Ilyen módon fény derülhet a lerakódásokra, a dugulás pontos okára és helyére, de az apró repedések is időben felismerhetők. Ennek előnyeit pedig azt hiszem, nem szükséges tovább ecsetelni.

A tiszta rendszer sosem baj!

Így bizony. A megelőzésre nemcsak az otthon belső tere felől érdemes figyelni a mindennapi szaniterhasználat során, hanem a külső területeken is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a házhoz tartozó rendszert teljes egészében sokszor még a tulajdonosok sem ismerik. A hozzáértő szemek azonban azonnal átlátják, mit hol találnak, és az átvizsgálásban is sokat segíthetnek. Könnyen lehet, hogy nincs szükség a kamerás csatornavizsgálatnál több teendőre, de előfordulhat az ellenkezője is. A womás készülék segítségével a lerakódások és az esetleges dugulások is gyorsan megszüntethetők, és a rendszer jó ideig biztosan újra átjárható lesz. Ehhez természetesen arra is szükség van, hogy az ingatlan használói ügyeljenek a szaniterekre, a rendszeres tisztításra, mely utóbbihoz akár a forró vizes átöblítés is elegendőnek bizonyulhat néhány naponta.

Csatornatisztítás? Készülj fel a télre ezen a fronton is!

A tetőt körbe ölelő csatorna mellett a földben meghúzódó rendszer is lényeges az őszi feladatok között. A lehullott falevelek könnyen akadályokat képezhetnek a csatornában, így az esővíz és a hó nem tud majd onnan távozni. A szaniterekhez kapcsolódó rendszerről sem érdemes megfeledkezni, ugyanis ez biztosítja a nedves helyiségek optimális működését. A csatornatisztítás legkönnyebben szakemberek segítségével intézhető el, legyen szó annak bármelyik formájáról is.

Archívum

Telefon:

+36 70 7755 190

E-mail:

info@dugulaselharitast.hu
Duguláselhárítás logo

ADATVÉDELMI

BLOG

ÁRAK